Sve glasnija kampanja u SAD za održavanje US opena 1Foto: www.usopen.org

Američki teniseri Sem Kveri i Tenis Sandgren smatraju da bi US open trebalo da se održi čak i ako najbolji igrači ne budu učestvovali.

Još uvek nije poznato da li će u Njujork doći Novak Đoković i Rafael Nadal, a zna se da neće igrati Rodžer Federer, koji je ove godine bio podvrgnut operaciji kolena čak dva puta. Otvoreno prvenstvo Amerike na programu je od 31. avgusta do 13. septembra.

Kveri kaže da ukoliko većina tenisera može da igra US open ili Rolan Garos, ti turniri treba i da se održe.

„Ako ima osam Amerikanaca koji ne mogu da igraju Rolan Garos, taj turnir treba da se održi. Bilo bi mi žao da propustim, ali ako to znači da bi ostalih 90 odsto momaka moglo da učestvuje… Zaista bih želeo da se nastavi“, kaže Kveri.

On smatra da će, ukoliko „velika trojka“ ne igra, to otvoriti šanse drugim teniserima.

„US open je veći od nekoliko momaka. Mislim da će se turnir održati bez obzira na sve. To bi bilo dobro za sport. Mislim da je USTA učinio dovoljno kada je u pitanju sigurnost i mislim da će turnir proći prilično glatko“, dodao je Sandgren.

Od poslednjih 16 turnira u Njujorku, samo četiri puta pobednik nije bio neko od članova „velike trojke“. To su Huan Martin del Potro 2009, Endi Mari 2012, Marin Čilić 2014. i Sten Vavrinka 2016. godine.

Federer se dobro oporavlja

Rodžer Federer na dobrom putu je oporavka od operacije kolena. Švajcarski teniser je ranije objavio da neće igrati ove godine, ali želi da se vrati u formu za start naredne.

„Rodžer se dobro oporavlja, sve ide po planu nakon druge operacije. Uskoro krećemo plan fizičkog treninga sa Pjerom Paganinijem (njegov dugogodišnji trener za kondiciju)“, rekao je Severin Luti, trener Federera.

Rekorder po broju Grend slem titula (20) prvi put je operisao koleno u februaru, a onda još jednom u maju. Otkriveno je da prvi hirurški zahvat nije prošao kako je planirano.

Tijafo pozitivan, turnir se nastavlja

Američki teniser Frensis Tijafo pozitivno je testiran na Covid-19. On je bio jedan od učesnika egzibicije u Atlanti (3-5. jula) na kojoj učestvuje još sedam njegovih zemljaka. Uprkos ovoj vesti, taj turnir će se nastaviti. Tijafo je već odigrao jedan meč na ovom turniru. On je savladao Sema Kverija sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari