Sve manje hrabre sudije 1Foto: N1

Kako se bliži trenutak kada će osam ekipa napustiti takmičenje, iako nema varnica, utisak je da sudije izbegavaju da svojim odlukama bitno utiču na to.

Ne koriste isti kriterijum pri dosuđivanju prekršaja kao prethodnih dana, teže se odlučuju za sviranje prekršaja od strane igrača koji uživaju bolji status i inače i sl.

Engleske sudije, Oliver i Tejlor su nam to i potvrdili. Prvi nije imao hrabrosti da dosudi kazneni udarac – penal protiv domaćina Mađarske na utakmici sa Francuzima, a njegov kolega Tejlor u više navrata nije izrekao opomene igračima oba tima na utakmici Portugal – Nemačka. Da bi sve ovo začinio sudija Orsato na utakmici Španija – Poljska nije imao hrabrosti da svira prekršaj kod izjednačujućeg pogotka Levandovskog, iako je prekršaj bio očigledan.

Kao da nam poručuju da ne žele ni pod kojim uslovima da posledica njihove odluke ima veliki uticaj na eventualni prolaz ili ispadanje neke ekipe, a najviše se trude da nikako ne uđu u situaciju u kojoj mogu da dosude nešto protiv „većih“ ekipa i igrača, tako da možemo zaključiti da su podlegli pritisku rezultata, što je možda i najčešći razlog za sporne odluke.

Autor je bivši fudbalski sudija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari