Sve oči uprte u Sinančevića 1Foto: STARSPORT

Dvoransko prvenstvo u poljskom Torunu vrhunac je zimske atletske sezone na tlu Evrope za ovu godinu, a Srbija će na četvorodnevnom takmičenju (4-7. mart) imati osmoro predstavnika umesto 12 takmičarki i takmičara.

Za što bolje rezultate i (li) medalje boriće se Armin Sinančević u bacanju kugle, Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević u sprinterskim disciplinama, Maja Ćirić i Boško Kijanović u trčanju na 400 m, i Lazar Anić u skoku u dalj.

Dok će aktuelna šampionka u skakanju u dalj Ivana Španović (povreda), osvajač bronzanog odličja u istoj kategoriji na prošlom EP Strahinja Jovančević (povreda), prekaljeni bacač kugle Asmir Kolašinac (korona virus) i domaći srednjeprugaški i dugoprugaški rekorder Elzan Bibić čekati neku sledeću priliku.

Danas će na borilišta izaći troje izabranika selektora Edina Zukovića, a nogu će povući Boško Kijanović, čije kvalifikacije startuju u 10 sati i 39 minuta.

– Cilj mi je da istrčim ispod 47 sekundi, a sa takvim, najboljim ličnim rezultatom ove zime polufinale je gotovo zagarantovano. Gledajući učinak iz prošlih godina to bi bio savršen završetak ovog takmičarskog perioda. Sve iznad toga bi bilo šlag na torti – otvoren je 20-godišnjak, koji ima četvrto vreme u četvrtoj grupi (od šest) i, ako istrči snažno i pametno, može do drugog mesta/direktnog plasmana u sledeću trku, zakazanu za večeras.

Posle njega, u svoje bitke će i kuglaš Armin Sinančević (11:18), od koga se sa pravom najviše očekuje na sadašnjem EP.

– Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate, sva tri puta pobedivši uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene, sada imam dosta manje bolove. Očekujem da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, što je glavni cilj, a u finalu ću dati sve od sebe – objasnio je gorostasni Prijepoljac, kog u slučaju plasmana među najboljih osam od 13 bacača već iste večeri očekuje povratak u „krug“.

Malo nakon svojih kolega, na start izlazi i Maja Ćirić, čija kvalifikaciona trka počinje u 11:38 a želje joj idu do „najboljeg personalnog rezultata u 2021“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari