Svetskom prvaku mreža netaknuta i u Limi: Dva gola Mesija u Peruu 1Foto: EPA-EFE/Paolo Aguilar

Argentina, svetski fudbalski prvak iz Katara potkraj prošle godine, čekaće na čelu tabele i novembarska iskušenja u južnoameričkim kvalifikacijama za idući Mundijal.

Jedina je sa sve četiri pobede, a poslednju je ostvarila protiv Perua u Limi s 2:0 golovima svoje najsjajnije zvezde Lionela Mesija u 32. i 42. minutu.

Argentinci su prvi nacionalni tim koji je pobedio u svih osam utakmica po zauzimanju fudbalskog Mont Everesta.

Prvi protivnici u tom nizu, istina, nisu im bili ni do članaka, ali su ih u goste pozvali da bi protiv njih nejakih razgalili domaće navijače. Panama je savladana u Buenos Ajresu s 2:0, a Kurasao u Santijago del Esteru sa 7:0. Na turneji u Aziji i u Pekingu protiv Australije i u Džakarti s Indonezijom bilo je po 2:0, a zatim su postignute sve pobede u kvalifikacijama: Ekvador na stadionu River Plate s 1:0, Bolivija na njenim visovima u La Pazu s 3:0 i onda Paragvaj opet u prestonici s 1:0.

Argentina je imala osam utakmica uzastopce bez primljenog gola još samo 1998. Novi rekord može da postavi kad na Monumentalu 16. novembra dočeka Urugvaj.

Brazil se još jednom spotakao. Posle 1:1 s Venecuelom onomad kod kuće, izgubio je od Urugvaja s 2:0 na Sentenariju u Montevideu. Golove za domaćina su dali Nunjez u 42. minutu i De la Kruz u 77.

Urugvaj, Brazil i Venecuela prate Argentinu sa po sedam bodova.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari