Tadić: Ova ekipa ima zajedništvo 1foto: STARSPORT

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić zahvalio se vešeras posle pobede nad Crnom gorom svim navijačima koji su podržali ekipu i „prepoznali težak momenat“.

„Hvala na podršci svim navijačima koji su prepoznali težak momenat. Ova ekipa ima zajedništvo i to je presudilo“, izjavio je Tadić.

Srbija je večeras u Beogradu pobedila Crnu Goru sa 3:1, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a strelac trećeg gola za Srbiju bio je Dušan Tadić.

„Imali smo sve pod kontrolom do „glupo“ primljenog gola. Dobro nam je došao predah u tom trenutku. Dogovorili smo se da igramo mirno, znali smo da smo fizički jači i da će momenat doći i došao je“, dodao je on.

Srbija je druga u grupi sa 13 bodova, pet više i utakmicom više od trećeplasirane Crne Gore.

Za plasman na Evropsko prvenstvo Srbiji je potrebna ili pobeda ili remi u poslednjem kolu protiv Bugarske na svom terenu.

„Znali smo da je ova utakmica krucijalna, u novembru je Bugarska i želimo da overimo plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Tadić.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović je izajvio da je ovo „jako bitna pobeda“ za Srbiju i „veliki korak“ ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

„Jako bitna pobeda. Bilo je pritiska pred utakmicu ali ova ekipa, atmosfera koju imamo, drugarstvo… ne može da se završi drugačije“, rekao je Mitrović.

Mitrović je postigao dva gola na večerašnjem meču.

„Možemo da imamo loš dan, ali ovi momci ne odustaju, veruju od prvog do poslednjeg minuta. I kada padnemo vratimo se još jači. Možete da nas volite, mrzite, kritikujete, ali ova ekipa se uvek vraća jača“, rekao je on.

On je dodao i da u poslednjem kolu protiv Bugarske „treba biti oprezan i odraditi posao do kraja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari