Mitrović i Tadić vode Srbiju na Evropsko prvenstvo u fudbalu: Pobeda "orlova" nad "sokolovima" 1Foto: STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru sa 3:1 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu u možda i ključnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj narednog leta.

Najzaslužniji za novu pobedu u grupi G bili su strelci golova Dušan Tadić (1) i Aleksandar Mitrović (2).

Povela je Srbija već u devetom minutu preko Aleksandra Mitrovića.

Napadač Al Hilala je na perfektan način rešio situaciju „1 na 2“ u protivničkom kaznenom prostoru kada je spoljnom poslao u mrežu nemoćnog Milana Mijatovića.

Srbija je potom izgubila terensku inicijativu, ali i posed lopte, a nakon jedne greške Filipa Mladenovića gosti su razvili kontru iz koje su stigli do izjednačenja.

Igrao se 35. minut kada su izabranici Miodraga Radulovića imali kontru „3 na 1“, a lopta je došla do ubedljivo najboljeg igrača u njihovim redovima, Stevana Jovetića koji je sa dvaesetak metara poslao loptu pod prečku gola Vanje Milinković-Savića.

Od tog trenutka nastala je potpuna panika u redovima „orlova“.

Napadi su više bili stihijski nego smisleni, a što se kraj utakmice bližio to su igrači u crvenim dresovima bili sve nervozniji.

Ipak, nakon jedne majstorije Sergeja Milinković-Savića Srbija je ponovo povela.

On je petom ostavio loptu kapitenu Dušanu Tadiću, a ovaj je oštrim pasom po zemlji uposlio Aleksandra Mitrovića koji je samo pružio nogu i smestio loptu u praznu mrežu gola Mijatovića.

Kada su svi na stadionu pomislili da će se „orlovi“ povući, usledio je novi pogodak, ovoga puta Dušana Tadića.

Nakon jedne greške Adama Marušića lopta je stigla do Mitrovića koji je proigrao kapitena Srbije, a ovaj je sa 25 metara neodbranjivim šutem matirao Mijatovića po treći put na utakmici.

U novembarskom „prozoru“ kvalifikacija Srbija igra protiv Bugarske u Leskovcu na stadionu „Dubočica“ i ako izabranici Dragana Stojkovića slave 19. novembra obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo posle pune 24 godine.

Crna Gora u novembru igra protiv Litvanije kod kuće, a potom protiv Mađarske u gostima.

U drugoj utakmici grupe G Litvanija je odigrala nerešeno protiv Mađarske 2:2, pa je stanje na tabeli sledeće: Mađarska 14(6), Srbija 13(7), Crna Gora 8(6), Litvanija 6(7), Bugarska 2(6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari