Svi treba da se ugledaju na njih: Zahvaljujući impresivnoj transfer politici Benfika zaradila enorman novac u ovom veku 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Benfika je apsolutni pobednik zimskog prelaznog roka budući da je prodala veznog igrača Enca Fernandeza Čelsiju za 121 milion evra.

I ne samo ovog januara, Benfika impresionira odabirom talentovanih igrača koje kasnije prodaje po astronomskim cenama kada već dovoljno sazreju u lisabonskom gigantu.

Golmana Edersona su prodali za 40 miliona evra Mančester Sitiju, a desnog beka Nelsona Semeda Barseloni za skoro 36 milona evra.

Štopere Rubena Dijaša i Viktora Lindelofa su prodali mančesterskim „blizancima“: Dijaša su prodali Sitiju za skoro 72 miliona evra, a Viktora Lindelofa za 35 miliona Junajtedu.

Levog beka Fabija Koentraa pazario je Real Madrid za 30 miliona evra, a veznog fudbalera Aksela Vitsela Zenit za 40 miliona evra.

Enco Fernandez je novi fudbaler Čelsija za ogromnih 121 milion evra, a Renato Sančez je svojevremeno prodat Bajernu za 35 miliona evra.

Brzonogi Argentinac Anhel Di Maria je zadužio dres Real Madrida u transferu vrednom 33 miliona evra, a skorašnja akvizicija Liverpula, Darvin Nunjez je plaćen 80 miliona evra.

Na kraju, najskuplja prodaja Benfike je bila ona Žoao Feliksa koga su pustili u Atletiko Madrid za sumu od 127 miliona evra.

Kada se sve zbroji jasno je da je Benfika samo u poslednjih desetak godina na ime transfer politike zaradila preko pola milijarde evra, što je zaista impresivan rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari