Tadić pred meč sa Ukrajinom: Bitno je ne izgubiti 1Foto: STARSPORT

Posle par dana rada u Beogradu, najbolja fudbalska reprezentacija Srbije seli se sutra u Ukrajinu, da bi na vreme „osetila“ teren u Lavovu, pre važnog meča sa tamošnjom selekcijom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

A, onda za nekoliko dana uzela bod(ove), poručuju iz tabora „orlova“.

– Kad igraš sa direktnim konkurentom, najbitnije je da ne izgubiš. Ući ćemo u utakmicu sa idejom da pobedimo. To smo naučili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – najavljuje naš ključni igrač na protivnikovoj polovini igrališta Dušan Tadić.

Zvezda osvajača duple krune sa Ajaksom i zvanično jedan od 11 članova idealnog tima Lige šampiona ne misli da će ovo gostovanje mnogo ličiti na ono u Lisabonu, kada je favorizovani Portugal nateran na remi (1:1), ali ni na duel Ukrajinaca i Portugalaca (0:0).

– Biće dosta drugačije. Probaće Ukrajina na svom terenu da dođe do pobede, više će rizikovati nego u duelu sa Portugalom. Tamo su bili dosta defanzivno orijentisani – očekuje sjajni krilni vezista, centralni ofanzivac i polušpic (sve po potrebi), iznenađen podatkom da „orlovi“ još nemaju trijumf u okršajima sa bivšom sovjetskom republikom.

– Ne znam šta je u pitanju, zbog čega je takav bilans, ali je vrlo zanimljiv podatak. To nam je sad motiv više da budemo u jednu ruku obazriviji, ali i da se potrudimo da dođemo do dobrog rezultata – priznaje Tadić.

Nezgodacija u pripremi ovog i sledećeg susreta (sa Litvanijom, 10. juna u Beogradu) je to što većina igrača dolazi sa odmora. Na primer, prvi strelac ekipe Aleksandar Mitrović je poslednji put bio na terenu pre skoro mesec dana.

– Malo je težak termin, ali imamo iskustva sa ovakvim situacijama, znamo šta i kako treba da radimo. Očekuje nas teška utakmica, protiv vrlo dobro organizovane ekipe, sa dobrim selektorom i jakim pojedincima. Verujemo u sebe, idemo da ostvarimo dobar rezultat – optimista je centarfor Fulama, a deo svojih pozitivnih očekivanja crpi iz serije od osam mečeva Srbije u nizu bez poraza.

– Taj podatak nam mnogo znači, jer u svaku utakmicu ulazimo sa pozitivnim mentalitetom, znajući da je serija dobrih rezultata za nama. Želimo da nastavimo ovaj niz, u dobroj smo formi, ide nam sve bolje i bolje. Baš prija i znači što osam mečeva ne znamo za poraz – podvlači Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari