Tadić: Isti smo narod, možemo zajedno do Evropskog prvenstva 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Srbije uspeli su da pobede Crnu Goru sa 2:0 u drugom kolu grupe G kvalifikacija za EURO koji se igra 2024. godine, a kapiten „orlova“ Dušan Tadić mišljenja je da obe selekcije mogu da se plasiraju na kontinentalnom šampionatu.

„Znali smo da nas očekuje velike borba i zahtevna utakmica. Nastojali smo i uspeli da dođemo do poseda lopte, Crna Gora se uspešno branila, ali i ozbiljno pretila. Međutim, u nastavku meča smo uspeli da iskoristimo veći posed lopte, iskoristili smo dve prilike i stigli do tri dragocena boda. Moram da naglasim da je atmosfera bila sjajna, da smo mi jedan narod, da se od srca nadam da će Srbija i Crna Gora zajedno izboriti plasman na šampionat Evrope“, naglasio je Dušan Tadić.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan nakon novog trijumfa njegovih pulena u ovim kvalifikacijama.

„Rekli smo da hoćemo na EURO, ali ne može lako, to ne postoji. Rekli smo i u najavi utakmice da je Crna Gora izuzetno kvalitetna ekipa, koja zaista ima moć i snagu da napravi problem svakoj ekipi. Tako da je utoliko draže što smo naš šlan ostvarili. Pobedili, upisali tro boda i to je najvažnije. Generalno, pretpostavili smo da će Crna Gora biti agresivna kod kuće, Videli smo šta je problem, praktično smo čekali da prvo poluvreme završi sa nulom i da reagujmo u pauzi. I onda smo napravili duplu izmenu i mislim da je drugo poluvreme bilo mnogo sadržajnije i sa naše strane daleko bolja“, rekao je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari