Tandem uz Đokovića 1Foto: EPA-EFE/ NIC BOTHMA

Novak Đoković se već neko vreme na različite, manje ili više prihvaćene ili kritikovane, načine trudi da obezbedi još bolji status svojim kolegama u svetu „belog sporta“, a sada su mu se u tome priključila druga dvojica tenisera iz trilinga veličanstvenih – Rodžer Federer i Rafael Nadal.

 Švajcarac i Španac su i ranije bili članovi pomenutog tela, ali su se pre nekoliko godina povukli i posle toga ne baš uvek blagonaklono gledali na aktivnosti prvog reketa sveta.

– Novak je već duže vremena u Savetu. Mi smo bili tu pre. Dobro je što su teniseri zainteresovani za ono što se dešava u njihovom sportu. Mislim da smo tokom naših karijera, Rodžer i ja brinuli o tenisu. Istina je, kao što sam rekao pre, da se dosta stvari izdešavalo u Savetu. Želimo da budemo deo toga. Zato smo ponovo tu – objasnio je Nadal u jednom od obraćanja medijima tokom aktuelnog turnira u Montrealu.

– U poslednjih par navrata bilo je teškim trenutaka u smislu razgovora, dosta važnih stvari moramo da uradimo. Tako da želim da budem bolje informisan o tome šta se dešava, kako da dam moj stav, pošto sam 15 godina na Turu. Samo se radi o tome da se pomogne da igra napreduje. Ako sam u Savetu, mislim da mogu da pomognem – objasnio je drugoplasirani u svetu poretka tenisera, a tako je očigledno rezonovao i Federer, koji će s Đokovićem deliti ulogu predsednika pomenutog Saveta.

NJih dvojica biće zaduženi za sve tenisere na ATP turu, dok će Nadal najviše biti posvećen kolegama od 1. do 50. mesta ATP liste, a neki drugi onima ispod te crte. Verovatno će im zajedno biti lakše da izdrže povremene napade, često motivisane nesportskim interesima i povremeno usmerenim na Đokovića.

Oboren rekord Federera

Rafael Nadal je ubedljivo izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Montrealu, savladavši Gvida Pelju u dva seta (6:3, 6:4), što mu je donelo i rekord u broju pobeda na turnirima iz kategorije 1.000. Španac je protiv Argentinca ostvario 379. trijumf na pomenutom nivou takmičenja i pretekao dosadašnjeg lidera Rodžera Federera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari