Tek što je došao, a već želi da napusti Banja Luku: Nenad Lalatović ponudio ostavku u Borcu 1Foto:Nenad Mihajlovic

Teško je doživeo Nenad Lalatović eliminaciju Borca na Farskim Ostrvima. Odmah potom, već na startu prvenstva Bosne i Hercegovine, Banjalučani su ispustilli prednost od 2:0 protiv Sloge iz Dobaja, remizirajući sa povratnikom u elitni rang, čini se da su uverili srpskog stručnjaka da je najbolje da podnese ostavku.

Konačna odluka sada je na upravi Borca, ali čini se da temperamentni stručnjak nema nameru da ostane u Republici Sprskoj.

„Igrači moraju da ostanu, ja ne moram, ovo je za mene takav šamar, nikad nisam dao otkaz u 12 godina, ispao sam od poluamatera, danas je trebalo da vodimo sa 4:0. Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želeo sam trofej“, samokritičan je Lalatović.

Srpski stručnjak ponunđenu ostavku smatra moralnim činom posle izuzetno lošeg početka takmičarske 2022/23.

„Mora nešto da se menja, šta ja imam da pričam, ovo je moralni čin zbog navijača i podnosim ostavku zbog navijača i divnih ljude koji vode klub. To je moralni čin, imao sam ogromnu želju, ima tu još nekih stvari, ali nije bitno, razočaran sam. Najbolje je da Nenad ode sam, ispao sam iz Evrope, kada je već svima smetnja. Razočaran sam u igrače, zalaganje na terenu, moji šetaju ko manekeni, hvala svima.“

S obzirom na to da je imao mogućnost da ekipu formira prema svojim trenerskim afinitetima, Lalatović je svestan da je njegova odgovornost za loš početak sezone poprilična.

„Ja sam svoju šansu prokockao, za sve bi bilo najbolje da dođe novi trener, kriv sam za sve i ovo je poslednji put da se nekom izvinjavam i molim upravu da prihvate ostavku, najbolje je da odem. Ispraženjen sam i nervozan.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari