Tekvondista Stefan Takov treći na svetu 1foto: Olimpijski komitet Srbije

Mladi takmičar nastavio nisku uspeha reprezentacije na takmičenju u Gvadalahari.

Aktuelni seniorski i juniorski evrsopki šampion u kategoriji do 74 kilograma potvrdio je sjajnu formu i vrhunski talenat i na najvećem planetarnom takmičenju.

Član beogradskog tekvondo kluba „Azija“ je u šesnaestini finala pobedio Grka Peltekisa – 2:0 (6:0, 6:0), na stepeniku više bio bolji od Uzbekistanca – 2:0 (3:2, 10:5), a u borbi za polufinale nadmudrio Hrvata Marka Golubića – 2:1 (5:3, 9:10, 4:4).

Bez obzira na dvočasovnu pauzu između četvrtfinala i polufinala, bilo je jasno da se naš golobradi reprezentativac maksimalno istrošio i da neće moći da isparira iskusnom Špancu Kesadi, mada mu je pružao otpor dok je mogao – 1:2 (4:0, 2:6, 0:6).

Stefan Takov je Srbiji doneo i jedanaestu medalju sa Svetskih šampionata, a treću u Gvadalahari, posle zlata Mahdija Hodabahšija i srebra Aleksandre Perišić.

Priliku da završe na pobedničkom postolju, u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu, imaju još olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović, u kategoriji do 53 kilograma i mladi Novak Stanić, u konkurenciji takmičara do 63 kg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari