Uspesi srpskih teniserki poslednjih meseci bacili su senku na gotovo sva ostala dešavanja u svetu tenisa i na one igračice koje su nekada bile skoro pa zaštitna lica sportskih strana u pojedinim domaćim novinama. Jedna od njih, trenutno druga teniserka sveta Marija Šarapova , koja je zbog povrede ramena dva meseca odsustvovala sa terena, konačno se vratila tenisu.

Uspesi srpskih teniserki poslednjih meseci bacili su senku na gotovo sva ostala dešavanja u svetu tenisa i na one igračice koje su nekada bile skoro pa zaštitna lica sportskih strana u pojedinim domaćim novinama. Jedna od njih, trenutno druga teniserka sveta Marija Šarapova , koja je zbog povrede ramena dva meseca odsustvovala sa terena, konačno se vratila tenisu. Na Rolan Garosu stiigla je do polufinala, u kom je poražena od Ane Ivanović. Ove nedelje Ruskinja je prvi nosilac na turniru koji se igra u Birmingemu, prvoj proveri pred Vimbldon. Prema onome što je prikazala na prvim treninzima na travi, oni koji se je gledali misle da je ona potpuno spremna da ponovi uspeh iz 2004. i osvoji najprestižniji grend slem u sezoni.
– Kada sam to mogla da uradim pre tri godine, kao mršava tinejdžerka, zašto to ne bih mogla i sad. Vimbldon je bio moja najveća pobeda, tada sam napravila ime, ali sam pre toga osvojila i Birmingem. Zato se uvek osećam odlično kada dođem ovde – kaže dvostruka šampionka DSF klasika.
Šarapova je bila najbolja na Vimbldonu 2004, te godine i naredne osvojila je i Birmingem. Trava je i definitivno njena omiljena podloga.
– Sada sam fizički, ali i mentalno mnogo jača nego ranije, i uvek kada igram na travi osećam se kao da sam deo istorije. Tenis je pravi onda kada se igra na travi – kaže Šarapova.
Koliko je dvostruka grend slem šampionka i petostruka polufinalistkinja zaista spremna da zablista kao što je to nekada znala da uradi zavisiće dosta od toga koliko se oporavila od nimalo naivne povrede. Ali i njenih protivnica. U Birmingemu će najpre igrati protiv Lilie Osterloh, tek 120. na svetu, ali će joj na putu do treće titule biti i najbolja srpska teniserka Jelena Janković, od pre dva dana treći reket sveta. Jankovićeva je postavljena za drugog nosioca, a bilo bi za očekivati da se upravo njih dve sastanu u reprizi birmigemskog finala od pre dve godine. Ove godine Šarapova je igrala u finalu Australian opena i tri polufinala u Tokiju, Istanbulu i Parizu. U karijeri je osvojila 15 titula i zaradila više od devet miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari