Kad i gde možete da gledate prvi meč Novaka Đokovića u Monte Karlu? 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u utorak startuje na turniru iz masters serije u Monte Karlu, prvom od tri na šljaci u susret Rolan Garosu, koji će ove godine imati dva vrhunca, jer je i poprište borbi za olimpijska odličja.

Đoković, dvostruki pobednik na Azurnoj obali (2013, 2015), najređe među njegovih rekordnih 40 titula na mastersima, sastaje se u drugom kolu s Rusom Romanom Safiulinom (41. na svetskoj listi).

Ako ga pobedi, igraće u osmini finala s uspešnijim iz meča Francuza Artura Fisa (36) i Italijana Lorenca Muzetija (24), koji je srpskog asa iznenadio u trećem kolu prošle godine (4:6, 7:5, 6:4), a i te kako ga je namučio u osmini finala na Rolan Garosu 2021, pošto je vodio s 2:0 u setovima (u nastavku Đoković držao potpunu prevlast dok mu Italijan nije i predao meč u petom setu).

Prvi „reket“ sveta se sa Safiulinom jedini put sreo u polufinalu u Tel Avivu pre dve godine. Savladao ga je sa 6:1, 7:6 (7:3).

Meč je treći u dnevnom programu na glavnom stadionu „Renije Treći“.

Prvo, u 11 časova, igraju Australijanac Aleks de Minaur i Švajcarac Sten Vavrinka, a zatim Miomir Kecmanović i Italijan Mateo Beretini.

Duele možete da pratite na Sport Klubu 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari