Teniseri izborili opstanak u Dejvis kupu 1Foto: Strasport

Teniska reprezentacija Srbije izborila je opstanak u Svetskoj grupi Devis kupa, pošto je u baražu povela protiv Indije sa nedostižnih 3:0.

Odlučujući poen za naš tim danas su u Kraljevu doneli Nikola Milojević i Danilo Petrović, koji su u dublu savladali Roana Bopanu i Saketa Minenija sa 3:0 – 7:6 (7:5), 6:2, 7:6 (7:4).

U petak je Laslo Đere pobedio Ramkmara Ramanatana sa 3:1, dok je Dušan Lajović savladao Praneša Gunesvana sa maksimalnih 3:0. Milojević i Petrović danas su priredili veliko iznenađenje, jer je indijski par bio veliki favorit, pre svega zbog Bopane, jednog od najuspešnijih dubl igrača sveta u protekle dve decenije.

Naši mladi teniseri su zbog vođstva Srbije od 2:0 u meč ušli bez pritiska i to im je omogućilo da pruže maksimum i da iznenade neuporedivo iskusnije protivnike. Sutra treba da se odigraju preostala dva singla, koja više neće imati rezultatski značaj. S obzirom da je duel rešen, ti mečevi će se igrati na dva dobijena seta. Teniseri Srbije će 2019. godine 13. put zaredom igrati u Svetskoj grupi, a biće među nosiocima prilikom žreba parova prog kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari