Teniski epicentar u Zadru 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Nedelju dana posle dobro organizovanog i veoma posećenog turnira u Beogradu vreme je za novi turnir pod okriljem „Adria tour“, čiji je idejni tvorac i potpisnik vodeći teniser ATP liste Novak Đoković.

Zadar je nova stanica regionalne fešte „belog sporta“, a ovog puta će Fondaciju NK logistički i infrastrukturno pomoći lokalna vlast i Teniski savez Hrvatske, jednako oduševljeni što im je prvi reket sveta pružio priliku za promociju u bremenitoj eri korona virusa.

Kao prošle subote i nedelje na terenu će se naći dovoljno zvučnih imena, tako što će na mesta beogradskog šampiona Austrijanca Dominika Tima (3. u svetskom poretku tenisera), našeg asa i finaliste Filipa Krajinovića (32), njegovog zemljaka Dušana Lajovića (29), bivšeg člana Top 20 Viktora Troickog… doći hrvatski asovi Borna Ćorić (33) i Marin Čilić (37).

NJih dvojica su još ranije prihvatili Novakov poziv, dok je još bolje rangirani Rus Andrej Rubljov (14) to naknadno učinio, pa će Đoković, Nemac Aleksandar Zverev (7) i Bugarin Grigor Dimitrov (19) opet imati žestoku konkurenciju u ponovnom pohodu na neki od trofeja na turnirima humanitarnog karaktera.

Poput Beograda i u Zadru će publika uživati u takmičarskim teniskim mečevima skraćenih setova (subota i nedelja), egzibicionim duelima učesnika (petak) i dobroj muzici tamošnjih zvezdi (sva tri dana).

Posle Zadra, turneja se seli u Banjaluku, 3. i 4. jula, a dan kasnije će najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrati revijalni meč protiv Damira Džumhura u Sarajevu. U planu je bio i turnir u Crnoj Gori, 27. i 28. juna, ali su ga otkazali zabrana ulaska državljana Srbije u tu zemlju i narušeni odnosi ove dve države, dok je alternativna ideja o Sloveniji (Portorož) propala radi obaveznog 14-dnevnog karantina za goste iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari