Tentoglou: Osvajanje medalje je uvek u mislima 1Foto: beIN SPORTS

Aktuelni olimpijski šampion u skoku udalj Miltiadis Tentoglou rekao je da se na svakom takmičenju trudi da napravi što bolji rezultat, kao i da mu je uvek cilj osvajanje medalje.

„Kao i uvek veoma sam fokusiran na moje rezultate i na svakom takmičenju trudim se da dam sve od sebe i da dobijem najbolje rezultate. Svestan sam da su očekivanja od mene možda sada velika, ali ne obraćam pažnju puno na mišljenja drugih ili šta pričaju. Moj trener i ja se trudimo da stalno poboljšamo moju tehniku i da ne pričamo o očekivanjima i favoritima, samo želimo da skočimo daleko. Osvajanje medalje mi je uvek u mislima na svakom takmičenju“, rekao je Tentoglou, preneo je danas Srpski atletski savez.

Glavni grad Srbije će od 18. do 20. marta biti domaćin Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva, a prethodno će 7. marta biti organizovan sedmi po redu Beograd indor miting.

Grčki atletičar rekao je da je do sada samo jednom nastupao u Beogradu, 2017. godine na Balkanskom prvenstvu u dvorani, kada je zauzeo četvrto mesto.

„Od tada nisam bio u Srbiji, ali sada planiram da se takmičim na ‘Belgrade indoor meeting-u’ i nakon toga ću ostati u Beogradu i pripremiti se za Svetsko prvenstvo. Svestan sam da se srpski organizatori trude da spreme najbolje moguće takmičenje za nas, i nadam se da će gledaoci moći da nas podrže uživo tokom svetskog šampionata“, dodao je on.

Tentoglou je 2018. godine postao prvak Evrope u Berlinu, a zatim je 2019. i 2021. bio prvak Evrope i u dvorani.

U Tokiju je do zlata došao sa preskočenih 8,41 metar, dok je njegov lični rekord 8,60 metara.

On je dodao da je atletikom počeo da se bavi slučajno sa 15 godina.

„Igrom subine počeo sam da se bavim atletikom sa 15 godina, kada me je prethodni trener video da izvodim neke parkour vežbe, na ulicama mog rodnog kraja i pitao me da idem do stadiona da treniram sa njim. Vremenom bio sam sve bolji i bolji i već sa 18 godina bio sam profesionalni sportista“, zaključio je 23-godišnji atletičar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari