Teo ostaje u Los Anđelesu 1Miloš Teodosić Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Situacija je donekle jasnija: neposredno pred početak takmičarske 2018/19. Los Anđeles Klipersi su izveli par manevara čiji je krajnji ishod izvestan ostanak Miloša Teodosića do daljeg.

Istovremeno, Finiks Sansi našeg Igora Kokoškova odlučili su da potpišu jednogodišnji ugovor sa Džamalom Krafordom, iskusnim sjajnim individualcem na poziciji beka.

Poslednjih dana postojala je opcija po kojoj bi Miloš Teodosić bio trejdovan; Klipersi su imali 20 igrača u rosteru i bila je nasušna potreba da se reše najmanje petorice, među kojima je mogao da bude i popularni Teo. Navodno, prema pisanju američkih medija, trener Dok Rivers izdiktirao je spisak igrača po pozicijama na koje računa u takmičarskoj 2018/19 i na njemu nije bilo Miloša Teodosića. Odmah su počele kalkulacije koji bi klub preuzeo njegov garantovani ugovor od preko šest miliona dolara za narednu sezonu – pominjali su se San Antonio Sparsi i Finiks Sansi, međutim na osnovu poslednjih manevara uprave, Teo bi trebalo da ostane u franšizi iz Los Anđelesa. Klipersi su se prvo rešili niskog krila Veslija Džonsona, zatim su doveli iskusnog centra Aleksisa Anžinsu, kojeg su automatski otpustili. Dok Rivers je morao da se reši prekobrojnih igrača, a Aleksis Ažinsa nije bio u planovima kluba jer je propustio celu prošlu sezonu zbog raznih problema sa povredama. Klipersi su ujedno sačuvali 800.000 dolara, što je odlična suma novca s obzirom da isti novac klub ne bi zaradio da je jednostavno otpustio Veslija Džonsona. Tim iz Los Anđelesa takođe je otpustio i Džavuna Evansa, što bi u perspektivi trebalo da znači da Miloš Teodosić najverovatnije ostaje član Klipersa, iako se poslednjih dana pominjalo da je realniji trejd u Sparse ili Sanse.

Istovremeno, franšiza iz Arizone pokušava da reši goruće probleme u spoljnoj liniji, mada je i nakon angažovanja prekaljenog 38-godišnjeg Džamala Kraforda ostalo upražnjeno mesto prvog organizatora igre. Iskusni Kroford, igrač karakterističnog „krosover“ driblinga, proveo je prošlu sezonu u Minesoti nakon što je pet godina nosio dres Klipersa. Ranije je igrao i za Čikago, Njujork, Golden Stejt, Atlantu i Portland. Kokoškov je tokom leta sastav tima promenio angažovanjem iskusnih Rajana Andersona (odličan šuter), Trevora Arize (pouzdan defanzivac), Ajzee Kenana (u nedostatku boljih opcija verovatno startni plej) i rukijima Diandreom Ejtonom (prvi pik na draftu), odnosno desetim izborom sa Vilanove Majklom Bridžisom.

Bogdanović baš nestrpljiv

Nakon hirurškog zahvata na kolenu, uzrokovanim bolom doživljenim u dresu reprezentacije Srbije na meču sa Estonijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine, Bogdan Bogdanović u procesu je rehabilitacije, nameren da već 7. novembra zaigra za Sakramento Kingse: „Postaje dosadno i monotono da ponavljam ove stvari, ali znam da ću biti spreman za nekoliko sedmica. Teško je samo sedeti sa strane i gledati druge kako treniraju. Ponekad im se pridružim, ali me vrate na klupu. Pokušavam samo da dodajem loptu i da se osećam kao deo tima. Teško je kada ne možeš da budeš sa saigračima i pridružiš im se u pripremama za novu sezonu“, istakao je Bogdanović, čiji je proces oporavka prokomentarisao i trener Kingsa, Dejv Jerger. „On je poseban momak. Voli da igra i zaista je dobra osoba. Uvek je podređen timu. Podseća me dosta na Marka Gasola. Nestrpljiv sam oko njegovog povratka na teren. On je definitivno zupčanik u ovom što radimo, daje nam mnogo u građenju igre i povećava IQ. Pomaže nam i defanzivno i ofanzivno“, jasan je Jerger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari