Foto: Koča Sulejmanović/Epa

Ostin Rivers doživeo je blaži potres mozga nakon duela pod košem sa Simonsom u prvom poluvremenu zbog čega će propustiti sledeći meč protiv Vašingtona. Kliperse, koji su sada već navikli na učestale povrede, jer su od početka godine ostajali bez Blejka Grifina, Miloša Teodosića, Patrika Beverlija, Danila Galinarija…, Riversov izlazak sa parketa nije poremetio a najveći deo tereta na sebe su preuzeli Lu Vilijams, koji je postigao 17 od svojih 31 poena u drugom poluvremenu, i Deandre DŽordan, koji je imao učinak od 16 poena, 20 skokova, tri asistencije i po dve blokade i ukradene lopte.

I Miloš Teodosić pružio je još jednu dobru partiju. Nakon što je u prethodnom meču protiv Toronta pogodio odlučujuću trojku za pobedu, srpski plej je preksinoć imao učinak od osam poena uz po šest asistencija, skokova, jednu blokadu i ukradenu loptu tokom 25 minuta na parketu. Ovakvom igrom srpski košarkaš zaslužio je pohvale trenera Doka Riversa, koji ga je nazvao posebnim igračem.
– Nešto u njegovoj igri ga izdvaja. Kako se bliži kraj neke utakmice, on postaje agresivniji, a to mi se veoma dopada. Ipak je on bio akter mnogo velikih mečeva. Tačno je da ima 30 godina i da je početnik u NBA, ali je igrao na Svetskom prvenstvu, na Olimpijskim igrama, u Evroligi. Kada vidite kako igra imate osećaj da je igrao mnogo važnih utakmica – istakao je Rivers.