Terzić: Svađa na "zvezdaški" način 1Dejan Stanković i Zvezdan Terzić foto: STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić reagovao je povodom dešavanja u klubu u finišu jesenjeg dela sezone, a posebno se osvrnuo na sukob trenera Dejana Stankovića i golmana Milana Borjana.

Nakon što je bio izostavljen iz tima na poslednjem prvenstvenom meču sa TSC, kapiten je na sastanku obavestio upravu da želi da raskine ugovor, ali mu je nezvanično poručeno da se njegove želje ne poklapaju sa planovima kluba.

Terzić se, takođe, posredno osvrnuo i na informacije da je trener crveno-belih bio u pregovorima sa nekim italijanskim klubovima i da je bio pred odlaskom sa Marakane.

– Dejan Stanković je trener Crvene zvezde sa čvrstim ugovorom i punom podrškom kompletnog rukovodstva našeg kluba. Sa Stankovićem kao šefom stručnog štaba napravili smo ove jeseni istorijske rezultate, najbolje u poslednjih 30 godina i ponosni smo i na njega i na naše igrače – piše na početku saopštenja koje je poslato na adresu odabranih medija, a nije objavljeno na klupskom sajtu , tako da se može smatrati nezvaničnim. Odnosno, ličnim stavom Terzića, a ne saopštenjem kluba.

Generalni direktor Zvezde zatim se osvrnuo na svađu između Borjana i Stankovića u svlačionici crveno-belih nakon meča sa Radnikom.

– Fudbal je sport ogromnih emocija i normalno je da pod velikim pritiskom i željom za uspehom dođe i do određenih čarki i nesporazuma među akterima i to se dešava u svim klubovima sveta. Normalno je da do toga dođe i u našem klubu i to se desilo prošlog ponedeljka u našoj svlačionici posle utakmice, ali mi to doživljavamo na pozitivan zvezdaški način, kao reakciju na dva izgubljena boda što niko nije očekivao. I taj događaj je pokazatelj velike želje da Zvezda pobedi svaku utakmicu i da gubitak bodova nikoga u klubu ne ostavlja ravnodušnim. Mi smo Crvena zvezda i naravno da nam teško pada svaki pa i najmanji neuspeh.

Kapiten Crvene zvezde podneo je zahtev za raskid ugovora, ali, kako sada stvari stoje, uprava kluba iz Ljutice Bogdana ne želi da mu izađe u susret. Borjan, koji je posle sastanka sa čelnicima crveno-belih napustio Beograd, obratio se saopštenjem preko svog instagram naloga, u kojem nije naveo zašto želi da napusti klub pre isteka ugovora, a Terzić tvrdi da će konačna odluka biti donesena u interesu kluba.

– Crvena zvezda je veća od svakog pojedinca, interes kluba je iznad bilo čijeg ličnog interesa i time ćemo se voditi kod donošenja svake odluke. Mi ćemo i iz ove situacije, kao mnogo puta ranije, izaći još jači, sa samo jednim ciljem – da Crvena zvezda bude najbolja. Našem treneru Dejanu Stankoviću, kapitenu Borjanu i svim ostalim igračima i trenerima želimo da se dobro odmore posle uspešne godine, da provedu novogodišnje i božićne praznike sa svojim najmilijima i da spremni i jedinstveni krenemo u pripreme za osvajanje pete uzastopne šampionske titule – poručio je Zvezdan Terzić.

Poledica: Za raskid treba volja obe strane

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, kaže da Crvena zvezda i Milan Borjan imaju važeći ugovor i da fudbaler ne može jednostrano da ga raskine.

– Formalno pravno da bi se raskinuo ugovor potrebna je volja dve strane. Ako klub ne želi da pusti igrača imaju legalno pravo na to. Igrač može da raskine ugovor samo ukoliko klub ima prema njemu neka dugovanja. Tada mogu da ga izgube kroz arbitražni postupak.

Poledica smatra da je očigledno da su odnosi između Zvezde i njenog kapitena poremećeni.

– Očigledno je da postoje razlozi za nezadovoljstvo igrača i nije u interesu kluba da takvog fudbalera drži u ekipi. Međutim, te stvari se rešavaju unutar kluba, ne treba se mešati u to – kaže predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Među najplaćenijima u Srbiji

Milan Borjan je u Crvenu zvezdu stigao iz Ludogoreca u leto 2017. godine i tada je potpisao trogodišnji ugovor. Nakon odličnih partija u dresu crveno-belih, posebno u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, uprava crveno-belih je 8. marta 2019. odlučila da sa svojim golmanom potpiše novi, četvoroipogodišnji ugovor, do leta 2023. godine. Tom prilikom je u medijima objavljeno da će njegova mesečna plata biti 40.000 evra i da je postao jedan od najplaćenijih igrača u srpskom fudbalu.

– Velika mi je čast što je klub produžio ugovor sa mnom i što ću biti ovde naredne četiri i po godine. Presrećan sam, želeo bih da se zahvalim Svetozaru Mijailoviću, Zvezdanu Terziću, Mitru Mrkeli, treneru Vladanu Milojeviću na takvom poverenju. Želim da nastavimo sa ovakvim rezultatima – izjavio je golman Zvezde.

Najbolji sportista SD za 2020.

Milan Borjan je 4. marta ove godine proglašen za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda u 2020. godini. Nagradu mu je uručio predsednik SD Nebojša Ćović. Za najboljeg trenera nagradu je dobio Dejan Stanković, a najbolji funkcioner crveno-bele porodice u 2020. bio je generalni direktor fudbalskog kluba Zvezdan Terzić.

– Želim nam svima da nastavimo da osvajamo titule i da se uvek radujemo. Mi smo jedna velika familija – izjavio je Borjan na svečanosti koja je održana tim povodom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari