Teška srca zbogom 1Foto: Starsport

Slobodan Nikić, najtrofejniji vaterpolista i sportista Srbije svih vremena, zajedno sa prijateljem, kumom i kapitenom reprezentacije Živkom Gocićem osvojio je čak 55 medalja na velikim takmičenjima, tokom skoro dve decenije duge “plovidbe” u kapici nacionalnog tima.

Krcate tribine beogradskog plivališta “Tašmajdan” u petak uveče su im se poklonile na meču protiv Tima sveta.

Oproštajnom nastupu fenomenalnog tandema u istoj ekipi sa aktuelnim šampionima Olimpijskih igara, sveta, Evrope, FINA kupa i Svetske lige.

– U ovim trenucima… Stvarno nisam pametan. Prepuno mi je srce, Tašmajdan je pun. Hvala momcima, našoj braći. To su neverovatni ljudi. Hvala stručnom štabu, Vaterpolo savezu Srbije i Timu sveta, koji je došao da nas na dostojan način isprati u penziju – jedva je savlađivao emocije Gocić, nakon što je, uz duge ovacije, napustio vodu i zvanično otišao u reprezentativnu penziju.
Pred kraj revijalne utakmice, uz zvuke čuvene pesme „We Are The Champions” zbogom nacionalnom timu rekao je i snažni centar Nikić.

– Ovo mi je jedan od najsrećnijih dana u životu. Svima hvala od srca. Hvala saigračima, bez njih ništa od ovoga ne bi bilo. Želim da reprezentacija nastavi da niže ove rezultate – teška srca je stavio tačku na deo karijere jedan od junaka sinoćnje pobede od 14:12 nad rivalom, čije su boje branili vrhunski vaterpolisti Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Španije, Grčke, Slovačke i Brazila.

Vaterpolo feštu uveličali su brojni bivši sportisti, poput bivših vaterpolista Igora Milanovića, Danila Ikodinovića, Aleksandra Ćirića…, fudbalera Dejana Stankovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića… i druge javne ličnosti, a prihod od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari