"Teško mi je da shvatim...": Petar Đorđić ne razume kako je Srbija otišla u kontra smeru 1hoto by Starsport.rs

Bek rukometne reprezentacije Srbije zatečen preokretom na štetu Orlova u drugom delu meča sa Norveškom (28:31).

Posle prvih 30 minuta prvog kruga druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj činilo se da će Petar Đorđić i ekipa skinuti veliki „skalp“, međutim u nastavku se sve okrenulo za 360 stepeni.

„Teško mi je da shvatim šta se desilo. Bili smo bolja ekipa u prvom poluvremenu, vodili sa pet golova razlike na startu, ali smo onda dozvolili ono što nismo smeli. Pravili smo glupe greške. Prestali smo da trčimo. Za pet minuta su nas stigli i prestigli. Sve ono što smo gradili, prosuli smo za pet, šest minuta”, šokiran je pomenuti bek.

Ni njemu šutevi nisu išli od ruke u drugom poluvremenu, iako je pre toga često tresao mrežu jedne od najboljih selekcija na planeti.

“Protiv ovakvih ekipa se uči. Oni su iskusan tim, svake godine igraju ovakve ključne utakmice. Nama to fali. Moramo da naučimo iz grešaka“.

Slede mečevi sa Argentinom (21. januar) i Holandijom (23. januar), u kojima će Srbija pokušati da zadrži kakvu-takvu šansu za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Kada je već ulazak u četvrtfinale SP ostao pusti san, jer teško je zamisliti da Norveška i Nemačka prepuste dva vodeća mesta u grupi.

“Teško mi je sada da pričam o narednim mečevima. Verovao sam, vi smo verovali da možemo. Imali smo pet golova razlike, bili bolji… Borićemo se do kraja, nema predaje. Sagosena smo zaustavili u prvom poluvremenu, u nastavku se razigrao”, zaključio je as Benfike i srpske reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari