Testiranje za Ligu nacija 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

U Staroj Pazovi su se danas okupili najbolji fudbaleri Srbije u izboru selektora Ljubiše Tumbakovića, kako bi se spremili za test utakmicu sa Paragvajem (ovog četvrtka u Kruševcu) i kvalifikacioni susret sa Litvanijom (četiri dana kasnije u Viljnusu).

Prvi se igra za prestiž, drugi za bodove, međutim, oba će poslužiti istoj svrsi obzirom da su „orlovi“ prošlog meseca praktično ispali iz borbe za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. redovnim putem, pa im se valja što bolje uigrati za drugu šansu – u baražu novoformirane Lige nacija.

Dakle, stručni štab treba prvo da odmori ljude pristigle s raznih strana Starog kontinenta i sanira eventualne povrede, a onda nađe način da ih motiviše za ova tri sata igre, u situaciji kada ih samo maksimalan učinak do kraja trke u B grupi i  senzacionalne pobede  „fenjeraša“ Litvanije i Luksemburga, nad vodećim parom Ukrajina (14 bodova) – Portugal (8) mogu pogurati do EP bez dodatnih utakmica.

Zato je Tumbaković odlučio da promeša „karte“, tako što je ovog puta ostavio bez poziva Antonia Rukavinu, Darka Lazovića, Aleksandra Kataija, Luku  Jovića, Matiju Nastasića i Uroša Spajića, odnosno u državnom timu ponovo aktivirao defanzivce Nemanju Miletića i Nemanja Milunovića, te napadača Andriju Pavlovića, dok je igrač odbrane Milan Rodić naknadno pozvan

– Rezultat je uvek u prvom planu, ali želim da na tom meču dobijem potvrdu mog stručnog mišljenja o kvalitetu igrača koje pratimo. Dobra je stvar što imamo mogućnost na šest izmena – smatra Tumbaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari