Tomori i Menjan na meti rasista, pokrenuta istraga protiv Kaljarija (VIDEO) 1Majk Menjan (Milan), Foto; EPA-EFE

Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu zbog rasističkog ispada na utakmici 30. kola Serije A između Kaljarija i Milana (0:1), koja je odigrana u subotu.

Navijači tima sa Sardinije su po završetku meča vređali golmana Milana Majka Menjana i odbrambenog igrača gostiju Fikajia Tomorija na rasnoj osnovi, a zatim je došlo i do fizičkog obračuna između fudbalera dva tima.

 

„Majk mi je rekao da su ga vređali gledaoci na tribini iza gola. Tužno je što se takve stvari dešavaju, niko to ne zaslužuje“, izjavio je trener „rosonera“ Stefano Pioli.

Napadač Kaljarija Žoao Pedro rekao je da nije čuo da se sa tribina čulo rasističko skandiranje i stao je u odbranu pristalica svog kluba.

„Ja nisam čuo ništa. U pitanju je osetljiva tema, ali, u klubu sam osam godina i za to vreme nikada nisam čuo ono za šta se sada optužuju naši navijači“, izjavio je igrač Kaljarija.

Ovo nije prvi put da su navijači kluba sa Sardinije optuženi za rasizam, a žrtve uvreda nedavno su bili fudbaler Juventusa Mojze Ken i Romelu Lukaku, bivši napadač Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari