Tončevi na "ledu" do kazne 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Novica Tončev, i njegov sin, Stanislav Tončev, inače predsednik Radnika, ne mogu da obavljaju funkcije dok se Disciplinska komisija FSS ne izjasni o njihovom prestupu.

Odluku o suspenziji, s rokom trajanja od najviše dva meseca, doneli su pomenuti disciplinci na današnjoj sednici, na kojoj je takođe Tončevima traženo da se do sledećeg utorka u pisanoj formi izjasne o incidentu koji im se stavlja na teret.

Glavni sudija Radnika i TSC u Surdulici (2:1), Dejan Trifković, i njegovi saradnici žalili su se na nedozvoljen ulazak prvog čoveka Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije i naslednika mu u njihove službene prostorije, navodeći da su ovi verbalno negodovali zbog isključenja napadača tima sa juga Srbije, a DK ih je prijavio direktor Superlige Aleksandar Pivić.

„Napadnuti“ tvrde da tom prilikom nije bilo vređanja ni pretnji, ali, svejedno, izvršen je pritisak na arbitre i to tamo gde niko ne bi smeo da ih „posećuje“.

Stariji Tončev, inače ministar bez portfelja u Vladi Srbije, kasnije je izjavio da su on i Tončev junior samo „pozdravili sudije“.

Odluka o visini kazne očekuje se naredne nedelje. Sankciju će izreći Disciplinska komisija, a biće zanimljivo videti kako će proći čovek koji se otvoreno suprotstavlja zameniku (nepostojećeg) predsednika FSS Nenadu Bjekoviću i generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću, optužujući ih da donose nelegalne odluke u nameri da se što bolje pozicioniraju pred fudbalske izbore na svim nivoima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari