Toni Freika: Neće doći ni Levandovski, ni Kunde, ni Rafinja, ni Bernardo Silva 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Pre nešto više od godinu dana održani su izbori za predsednika Barselone.

U finalnu borbu ušla su tri kandidata: Đoan Laporta, Viktor Font i Toni Freika.

Laporta je osvojio 54,28%, Font 29,99%, dok je Freika uzeo svega 8,58% glasova.

To su bili možda i najznačajniji izbori u istoriji kluba, budući da je finansijska kriza nadgrizala katalonskog giganta do te mere da je Barseloni pretio stečaj.

Posledice pandemije koronavirusa se i dan danas osećaju širom sveta, ali u sporskom sektoru teško da je neki klub prošao teže od Barselone.

Pa ipak, izbori su održani i Blaugrana je krenula u novom pravcu.

Barselona je na poslednjoj Skupštini rešila da proda 49% marketintinških prava kluba u narednih 25 godina za finansijsku injekciju bez koje joj ne bi bilo spasa.

Može se diskutovati o tome koliko je to bio pametan potez, ali u ovakvoj situaciji kada je dug kluba veći od 1,5 milijarde evra jednostavno je bio nužan.

Sada Barsa može da dovede željene fudbalere u letnjem prelaznom roku.

Ipak očigledno da poraz na izborima i dalje pamti Toni Freiksa koji je danas podelio kontroverzan tvit o potpisima koje Barsa želi da napravi ovog leta, bacivši tako otrovnu strelicu ka Đoanu Laporti.

Ovaj tvit je zaintrigirao špansku javnost, a u njemu Freika kaže da veruje da „ni Levandovski, ni Kounde, ni Rafinja, ni Bernardo Silva neće doći u Barselonu“ ovog leta, kritikujući rukovodstvo kluba na čelu sa Laportom, budući da sumnja da će obezbediti potpise velikih i značajnih fudbalera na „letnjoj pijaci“.

Uz to, kako piše Mundo Deportivo, krivi predsednika Barselone za to što je prošlu sezonu klub završio bez titule, a za njegov neuspeh proglašava i to što je trener Ćavi Hernandez javno zatražio da se tim ovog leta ojača razmišljajući o poboljšanju učinka kluba u svim takmičenjima naredne sezone.

On je napomenuo da bi voleo da vidi pomenute igrače u katalonskom gigantu, ali nije dao nikakvno objašnjenje zašto sumnja u takav ishod klupske transfer politike.

Tvit koji je danas postavio ubrzo je postao viralan, što je unelo izvesnu zebnju među najvatrenije pristalice Barselone uoči letnjeg prelaznog roka i probudilo sumnje da Blaugrana neće dovesti zvučna pojačanja kako je i obećao Laporta kada je odlučeno da se proda 49% marketintinških prava kluba u periodu od narednih četvr veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari