Topić: Nije formalnost 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 20 časova ekipu FMP-a u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige.

Crveno-beli su imali čak devet dana za pripremu i osveženje pred ovu seriju, jer su polufinale završili u dve utakmice prethodne srede u seriji sa Partizanom NIS.

Pred ovaj duel trener Milenko Topić kaže da je ekipa imala sasvim dovoljno vremena da se osveži, kompletira u potpunosti redove i što je najvažnije, pripremi za finalnu seriju koja donosi trofej:

„Dve najbolje ekipe se sastaju u finalu, one su to svojim igrama i ponašanjem zaslužile. Pomalo mi smeta da se finale degradira, koriste se termini „dva bliska kluba“, priča se da je ovo finale formalnost. Ja ne mislim tako, FMP je odlična ekipa, imaju fizionomiju, odlično su vođeni, nedostaju im dva igrača na spoljnim pozicijama, i to vrlo važna igrača, ali oni to borbenošću kompenzuju“ rekao je trener crveno-belih i podsetio na poslednji duel dva tima u borbama na završnici kupa u Nišu.

„U Nišu smo imali dve teške povrede u polufinalu, Dangubića i Lazarevića, toliko imam da kažem o toj „bliskosti“ na parketu, igraće se borbeno, angažovano, i na tu igru rivala, odgovorićemo na isti način. Znamo kvalitete FMP-a, mladost, borbenost, raznovrsnost, imaju sada i višak spoljnih igrača, trudićemo se da neutrališemo jake strane i dobre osobine. Imali smo nešto više vremena za trening, vratili smo rekovalescente sa sitnim povredama, trenirali smo kompletni, silno smo motivisani. Igra se za trofej prvenstva jedne države. Ovo nije spas sezone, ova titula je velika, veliki je i naš motiv, bila bi nam velika čast ako bi izašli kao pobednici, trudićemo se da to ostvarimo. U našem timu imamo dosta igrača koji to nemaju, koji su mladi, neki su bez trofeja i neće nam nedostajati motiva“, rekao je Milenko Topić je za kraj i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

I Stefan Janković ne očekuje nimalo revijalne utakmice.

„Svi smo maksimalno spremni jer ovo će biti velika borba. LJudi pričaju, a nama to jako smeta, da nas očekuje nešto lagano, polufinale je bilo „finale pre finala“. Međutim, finale je finale, FMP ekipa koja je potpuno zasluženo tu, bili su prvi u svojoj grupi, odlično su vođeni, momci su izvanredni. Čeka nas mlada ali vrlo čvrsta ekipa, izuzetno su borbeni i ovo će po svemu viđenom biti finale u kome su dve najbolje ekipe. FMP je u KLS igrao fenomenalno, gledali smo ih sada protiv Borca, dobili su 20 razlike, poznajemo ih dobro, i znamo da nas očekuje velika borba“, rekao je jedan od junaka druge utakmice polufinala sa Partizanom.

Ulaz na tribine B i C je slobodan. Drugi meč finalne serije igraće se u subotu od 18 časova u dvorani u Železniku, a treći je na programu u ponedeljak od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari