Foto: Fonet/AP

– Mi smo napravili veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, posebno u ovakvoj grupi, osvojili smo prvo mesto i to je veliki rezultat. Mi ćemo i u Rusiji dati svoj maksimum, a dokle ćemo stići ne zavisi samo od nas. Stvorila se već slika da smo dobili laku grupu, da ćemo proši dalje… A to baš i nije tako dobro. Treba prvo izabrati „pravog“ selektora, potom sve dobro proanalizirati i Rusiji otići maksimalno spreman i skoncetrisan, navodi Tošić.

Žreb za Svetsko prvenstvo održan u petak u Moskvi smestio je reprezentaciju Srbije u E grupu, u kojoj će joj protivnici biti Kostarika, Švajcarska i Brazil.

Bivši fudbaler i trener Momčilo Vukotić smatra da je dobro što prvu utakmicu igramo sa Kostarikom jer je ta reprezentacija po svim parametrima najlakši rival u grupi.

– Na Svetskom prvenstvu nema lakih protivnika. U našoj grupi Brazil je apsolutni favorit, dok će se ostale tri reprezentacije boriti za drugo mesto. Prva utakmica na ovakvim takmičenjima je najvažnija i rezultatski i psihološki. Pobeda uz to što ti donosi tri boda daje ti i „vetar u leđa“. Istina, nisam ih dugo gledao, ali Eventualnim trijumfom ušli bi smo sa manjim pritiskom od Švajcaraca, koji u tom prvom kolu igraju sa Brazilom, dodaje Vukotić.