Totenhem i Roma vrebaju Partizan 1Partizan - Santa Clara UEFA ECL Europa Conference League Liga Konferencija 26.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Engleski i italijanski klub među potencijalnim rivalima u grupnoj fazi Lige konferencije

Partizanovi fudbaleri su sinoćnjom pobedom nad Santa Klarom – 2:0 (2:0) poništili poraz iz prvog meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije (1:2), a na današnjem žrebu u Nionu dobiće rivale u grupnoj fazi najmlađeg klupskog čeda Evropske klupske federacije.

Klub iz Humske će se naći u drugom šeširu, što znači da su izbegnuti neki opasni timovi poput Rena, ali i nezgodni rivali kao što su PAOK, Fajenord, Kluž, Zorija, Makabi iz Tel Aviva i Karabag.

Najveća pretnja crno-belima dolazi iz prvog šešira gde su favoriti za osvajanje takmičenja: Totenhem i Roma. Tu su i ozbiljni timovi poput Kopenhagena i Slavije, dok se kao nešto slabiji vode Bazel, AZ Alkmar i Gent. Najpoželjniji takmac iz prvog šešira je LASK.

Iz trećeg šešira bi bilo dobro izbeći Union Berlin i Vitese, pa i CSKA iz Sofije i Jablonec. Za estonsku Floru se, pak, računa da bi „legla“ našem predstavniku u LK.

Iz četvrtog šešira najozbiljnije deluju Makabi Haifa i Randers, dok je Linkoln iz Gibraltara suprotno od toga.

Prvi šešir: Roma, Totenhem, Kopenhagen, Bazel, Gent, Slavija Prag, LASK, AZ Alkmar

Drugi šešir: PAOK, Ren, Kluž, Makabi Tel Aviv, Partizan, Fajenord, Karabag, Zorija

Treći šešir: Jablonec, Alaškert, Slovan, Union Berlin, CSKA Sofija, Vitese, Flora, Omonija

Četvrti šešir: Makabi Haifa, Bode Glimt, Helsinki, Anortozis, Randers, Mura, Kairat, Linkoln

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari