Totenhem "lomi" sezonu 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HAL

Britanski mediji tvrde da će meč protiv Totenhema u revanšu četvrtfinala Lige šampiona biti trenutak istine za Mančester siti, trenera Đozepa Pepa Gvardiolu, ali i vlasnika kluba šeika Mensura bin Zajeda al Nahjana (većinskog vlasnika „Siti futbol grup“, kompanije koja poseduje „građane“).

Šeik je pre 11 godina za 210 miliona kupio Siti od kontroverznog tajlandskog biznismena Taksina Šinavatre, koji se danas od ruke pravde svoje zemlje krije u Crnoj Gori.

Bin Zajed je za 11 godina uložio oko milijardu i po evra u „građane“ i za to vreme uspeo je da osvoji tri titule u Engleskoj (2012, 2014, 2018), tri Liga kupa (2014, 2016, 2018), jedan FA kup (2011) i nula Lige šampiona, što je na startu svoje ere istakao kao primarni cilj. Uložio bi šeik sigurno još nekoliko milijardi evra u engleski klub da ga u tome nije sprečio finansijski fer plej koji su nametnule FIFA i UEFA.

Zbog svega toga je poraz od Totenhema (0:1) u Londonu na prvom meču doživljen kao nova katastrofa, a prema tvrdnji britanskih medija uprava je prst krivice uperila u trenera Gvardiolu. Mnogi veruju da će upravo utakmica sa Totenhemom „prelomiti“ sezonu, te da će u slučaju poraza, čak i ako na kraju bude osvojena titula Premijer lige, Pep Gvardiola na leto morati da potraži novi posao.

Španac je dva dana pre meča samouvereno poručio Juventusu i Ajaksu da će ih čekati u polufinalu, ali ovaj optimizam sada njegovi igrači treba da večeras pretvore u pobedu bez primljenog ili sa više od dva data gola od rivala.

– Ovakve utakmice odlučuje jedan trenutak, jedan potez. Tako je bilo i u prvom meču i verovatno će tako biti i u revanšu. Ukoliko budemo uradili sve što trener traži od nas verujem da možemo da damo Totenhemu dva gola, a da ne primimo ni jedan – rekao je Rahim Sterling, fudbaler koji je ove sezone za Siti na 44 meča postigao 21 gol, uz 13 asistencija.

Najveća nepoznanica uoči večerašnje utakmice odnosi se na to da li će se Hari Kejn oporaviti od povrede zadobijene prošle nedelje. Dok u Totenhemu kriju karte ne odgovarajući ni pozitivno ni odrično po pitanju Kejna, britanski mediji tvrde da će napadač verovatno biti u prvom timu, ali da neće odigrati ceo meč.

Liverpul protiv Porta u gostima brani prednost stečenu na svom terenu (2:0). „Crveni“ u Premijer ligi imaju istorijsku šansu da posle tri decenije ponovo osvoje titulu, pa se zbog toga mnogi pitaju da li će Jirgen Vilsonu najveći ugovor u istoriji NFL Klop u Portugalu možda praviti neke veće rotacije u timu i tako rizikovati da izgubi prednost.

– Znamo šta nas čeka na stadionu „Dragao“ i kakvu atmosferu prave navijači Porta. Međutim, igrali smo ove godine na mnogim teškim gostovanjima i uspeli da „preživimo“. Siguran sam da će uspeti da odbrane stečenu prednost igrači za koje god da se opredeli menadžer Jirgen Klop – rekao je vezista Liverpula Đordi Vajnaldum.

Navijači Ajaksa vraćeni u Holandiju

Italijanska policija je saopštila da je uoči sinoćnjeg meča Juventusa i Ajaksa deportovala u Holandiju 54 gostujuća navijača. Ovakav scenario je na neki način bio očekivan pošto se uoči prvog meča u Amsterdamu odigrala tuča navijača dva kluba, a holandska policija je prošle nedelje uhapsila čak 120 huligana iz Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari