Tradicionalni stonoteniski turnir OSI - Dan nezaborava 1

U organizaciji Udruženja paraplegičara, Društva za sport i rekreaciju invalida i Stonoteniskog kluba invalida Smederevo, dana je održan tradicionalni turnir Dan nezaborava, posvećen uspomeni na stradale 5. juna 1941. godine.

Turnir se održava od 2002. godine, a ove godine je okupio 58 takmičara iz 11 gradova, najviše do sada, po rečima organizatora, više nego što ih je bilo prijavljeno za Prvenstveno Srbije, prenosi Podunavlje.info.

Najviše uspeha imali su stonoteniseri i stonoteniserke iz  Novog Sada. U kategoriji 1-5, žene u kolicima, prvo mesto osvojila je Ana Prvulović iz OSI „Tvrđava“ Novi Sad, duga je bila Sanja Mijatović iz STKI „K2“ Zrenjanin, a treća Biljana Ubović iz STK OSI „Spin“ Novi sad.

U kategoriji 6-7, muškarci stojeći, prvi je bio Luka Andrašić iz STK OSI „Spin“ Novi Sad, drugi Mihajlo Radovanović OSI „Tvrđava“ Novi Sad i treći Haris Eminović, njegov klupski drug iz OSI „Tvrđava“ Novi Sad.

Prvo mesto u kategoriji 8-10, muškarci stojeći, osvojio je Aleksej Radukić iz OSI „Tvrđava“, drugi je bio Bojan Jovanović OSI „Nais“ iz Niša, a treći Dragan Vujisić iz kluba STIB Beograd.

U kategoriji 1-5, muškarci u kolicima, prvi je bio Darko Babić STK OSI „Spin“ Novi Sad, drugi Milan Zelen STKI „K2“ Zrenjanin i treći Goran Perović takođe iz zrenjaniskog STKI „K2“.

Smederevke i Smederevci su bili dobri domaćini, ali nisu uspeli da se domognu medalja, uglavnom su takmičenje završavali u četvrtfinalnim mečevima. (Kraj) D. Đ.

Antrfile

U Smederevu se 5. juna 1941. u 14.14 časova dogodila strahovita eksplozija skladišta municije. Broj žrtava bio je ogroman, nekoliko hiljada, a prema podacima Komisije za obnovu Smedereva, od 2400 kuća samo 25 nije bilo oštećeno. Uzrok eksplozije nikada nije rasvetljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari