Transfer Lorenca Kalegarija kao pokazna vežba medijske jagme za ekskluzivama 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Domaći mediji i internet komentatori „odlepili“ su prekjuče za pričom o“dolasku“ Lorenca Kalegarija u Javor iz Ivanjice.

Ne zato što je Lorenco Kalegari fudbalska ala, poznata svakom iole upućenijem ljubitelju ovog sporta, jer nije ni jedno ni drugo, već zbog toga što je ovaj Francuz italijanskog porekla nekada nosio dres ni manje ni više nego prebogatog Pari Sen Žermena, a sada je „odlučio“ da karijeru oživi u malom timu sa brdovitog Balkana.

Kvaka je u tome što je ova hit informacija od pre neki dan tačna samo do pola, jer dvadesetdvogodišnji defanzivni vezista nije rekao ni konačno DA ni konačno NE potencijalnim poslodavcima iz zemlje u koju nikada nije nogom kročio.

– Možda dođe, a možda propadnu pregovori. Videćemo šta će se desiti narednih dana. Kada i ako izabere da nam se priključi, mogu vam pričati o okolnostima eventualne saradnje – objasnio je za Danas predsednik zainteresovanog kluba Dragomir Lazović, čime je istorija borbe za klikovima, ulazima, lajkovima i šerovanjima dobila još jednu neslavnu epizodu.

Nije isključeno da Kalegari uskoro zaista prihvati poziv na pozajmicu i pred našim očima proba da krene uzlaznom putanjom, ali do tada je samo nesuđeni Javorov novajlija, malo zanimljivijeg profesionalnog puta..

Igrač sredine terena italijanskih korena samo je prošao klupsku školu fudbala „svetaca“, i odigrao tek jedan meč za seniorski tim, iako zvuči moćno kada se kaže da mu te 2016. godine nije bilo ni punih 17 godina kada je debitovao kod trenera Unaija Emerija, u vreme kada je ovaj na raspolaganju imao igrače formata Edinsona Kavanija, Anhela Di Marije, Tijaga Silve, Marka Veratija, Markinjosa, Lukasa Moure…

Ukoliko ga privole na dolazak, u Ivanjici će moći da se hvale i time da su „uzeli“ bivšeg člana mlade selekcije Francuske, koji je posle razlaza sa PSŽ-om 2018. imao epizode u Đenovi i Ternani (Italija), jedno vreme bio u trećeligašu Avranšeu (Fransuska), odakle je prešao u drugoligaški Šambli. Za isti je jesenas upisao svega 112 minuta na tri meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari