Trasiran put do završnice 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Na perfektan način odbojkaši Srbije završili su grupni deo Evropskog prvenstva.

Maksimalnih pet pobeda, među kojima i one protiv Nemačke i jednog od domaćina Belgije najbolje su pokazali kolike mogućnosti zapravo poseduju aduti selektora Slobodana Kovača kada su u optimalnoj formi i na gornjoj granici samopouzdanja.

Kostur do kraja šampionata je takav da u subotu odbojkaši Srbije protiv Češke ne igraju samo za prolaz u četvrtfinale, gde bi ponovo mogli da se namere na Belgiju, već i trasu kojom bi direktno mogli da se domognu Pariza i same završnice Evropskog prvenstva (17.30).

Nema sumnje da su Nikola Jovović i saigrači favoriti u subotnjem susretu protiv selekcije koja u svom sastavu poseduje igrače solidnog kvaliteta. Pojedini su iskusili igranje u najkvalitetnijim ligama Evrope, dok je korektor Hadrava ubedljivo najbolji odbojkaš Češke. Uspeli su u grupnoj fazi da iznenade Holandiju, kao i da osvoje neophodna dva seta u odlučujućem susretu sa Crnom Gorom (izgubili 2:3).

Ukoliko odbojkaši Srbije budu odigrali bez preteranih oscilacija; sigurno na prijemu, agresivno na servisu, Jovović će imati apsolutnu komociju u kreiranju igre i moći će adekvatno da razigrava sve saigrače u napadu. Aleksandar Okolić se tokom turnira istakao kao potencijalno novo i osvežavajuće rešenje na bloku: naročito dobar bio je protiv Španije kada je pokazao odličnu fizičku pripremljenost i veliku motivaciju, tačnije želju za dokazivanjem.

– Želeli smo da završimo grupu neporaženi, to smo i uradili. Sada idemo dalje. Čeka nas osmina finala i meč protiv Češke. Utakmice će biti sve jače, svaki igrač mora da bude fokusiran i spreman – istakao je Okolić.

Zbog prvog mesta u grupi, odbojkaši Srbije sve do potencijalnog polufinala neće menjati mesto odigravanja utakmica. Antverpen bi trebalo da bude njihova lokacija, ne samo u osmini finala, već i u projektovanom četvrtfinalu sa Belgijancima.

– Ostajemo ovde, to je dobro. Znamo dvoranu, tu smo, treniramo ovde i to je veliki plus – zadovoljno deluje srednjak Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari