Foto: STARSPORT

U susretu sa Mačvom izabranici Miroslava Đukića su, opet, pokazali da još traže „svoju“ igru, na kraju pobedili 3:1, iako su na poluvremenu domaći vodili 1:0. To se naročito odnosi na prvo poluvreme koje su domaćini rešili u svoju korist, a da su bili samo malo prisebniji njihova prednost je mogla biti i ubedljivija. Đukić nastavlja da forsira igru sa četiri zadnja (Vulićević, Mitrović i dva Miletića) dva zadnja vezna (Everton i Jeftović) dva bočna (Tošić i Janković) i dva napadača (Tavamba i Ožegović). U takvoj postavci crno-beli su uspeli da stvore samo jednu pravu priliku koju je Tavamba nerezonskim driblanjem golmana (umesto da odmah šutira) upropastio.

Domaćini su svesno prepustili gostima (prividnu) inicijativu, a iz kontranapada stvorili tri-četiri izvanredne prilike. Posle jedne takve kontre u 37. minutu Everton je u poslednjem trenutku faulom zustavio Matića (i dobio žuti karton) a Jovanović je iz slobodnog udarca fenomenalnim šutem poslaoloptu u levi gornji ugao tako da je Stojković samo pogledom ispratio let lopte.

U poluvremenu je Đukić umesto Jeftovića na teren poslao Sašu Ilića i, naravno, Partizan je zaigrao konkretnije i sadržajnije. Već u 53. minutu Tavamba je glavom uspeo da savlada golmana Filipovića. Iako je imao terensku inicijativu Partizan nije uspevao da stvori pravu šansu sve do samog finiša. U 84. minutu nakon dve prilike Tavambe koje je osujetio Filipović lopta se odbila do Pantića kojeg u padu, praktično sa zemlje, ruši Ristivojević. Sudija Đokić je dosudio jedanaesterac, domaći igrači (kao i navijači) su žestoko protestovali, a Saša Ilić je bio siguran realizator. Tri minuta kasnije još jedan rezervista, Đorđe Jovanović (zamenio Ožegovića) rutinski je završio jednu polukontru crno – belih i potvrdio trijumf crno – belih.