Trener Brage: Preko Zvezde do prvog mesta 1EPA-EFE/Vassil Donev

Porazom Brage u Danskoj (3:2) izvršena je rokada na prvom mestu Grupe F Lige Evrope. Pred poslednje kolo, Crvena zvezda je postala lider nakon trijumfa nad Ludogorecom (1:0). Ipak, trener Brage nije previše zabrinut; uveren je da će Zvezda kapitulirati u Portugalu i tako Bragu vratiti na lidersko mesto.

Karlos Karvaljal bio je razočaran nakon poraza od Midtjilanda. Diogo Leite skrivio je penal u poslednjim minutima utakmice i tako omogućio Dancima da slave sa 3:2. Na taj način, Zvzeda je zauzela prvo mesto u grupi i pred poslednje kolo biće joj dovoljan i bod kako bi nastavila ovosezonsku misiju u Ligi Evrope.

„To je fudbal. Greške se dešavaju. Galeno je dao sjajan gol ali onda smo napravili defanzivnu grešku. Nisam još pogledao snimak, ne znam da li je penal ali hajde da verujemo sudijama i VAR tehnologiji. Suočili smo se sa teškim rivalom jer je Midtjiland jako dobro ušao u meč. Postigli su gol u prvom minutu, ali smo uspeli da uspostavimo balans do poluvremena i da izjednačimo. U drugom poluvremenu nisam bio zadovoljan igrom, ali smo onda promenili pristup, zaigrali rizičnije i stigli do 2:2. Nažalost napravili smo grešku koja nas je koštala poraza“, iskren je bio Karlos Karvaljal.

Iskusni portugalski stručnjak ne gubi nadu i veruje da njegov tim u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde može da reši sve.

„Kada je meč završen, bili smo svesni da smo mogli bolje da prođemo. Ali i dalje sve držimo u svojim rukama. Treba da pobedimo Crvenu zvezdu i da osvojimo prvo mesto. Sa utakmicom na svom terenu i pred našim navijačima imamo sve šanse da prođemo dalje i da se dokopamo prvog mesta. Ne vredi gledati u prošlost jer sve zavisi od nas. Uradićemo sve što je u našoj moći“, poručio je Karvaljal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari