Trener Crvene zvezde otkrio da se planira regionalno takmičenje: Fudbalska ABA liga od 2025. godine 1Miloš Milojević. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević na konferenciji za medije pred večerašnji meč njegovog tima sa Ferencvarošem u Budimpešti prokomentarisao je mogućnost da se formira regionalna liga u fudbalu.

On je otkrio da postoji zamisao da ovakva ideja zaživi posle 2025. godine, a potom dodao da mu to liči na fudbalsku varijantu regionalnog košarkaškog takmičenja.

„ABA liga? Ne znam, čuo sam i u Švedskoj da će biti tako neko takmičenje, postoji neki takav plan za 2025, da budu regionalne lige, a pod koji region ćemo mi spasti, to ne znam. To sam saznao jer je predsednik Malmea, gde sam radio, jedan od ljudi koji su deo tog projekta. Biće tu UEFA koja odlučuje“, rekao je Milojević.

Prvi stručnjak crveno-belih dodao je da bi sa sportskog i finansijskog aspekta takvo takmičenje moglo da bude primamljivo za srpske klubove.

„Ako tu bude novčano deset puta više prihoda za klubove nego u nacionalnim šampionatima, onda je to primamljivo. Mislim da treba da se održi kvalitet domaćeg prvenstva, jer u suprotnom ne postoji ni razvoj infrastrukture, praćenja, interesovanja medija. Jedno regionalno takmičenje može da bude dobro, ja sam tu u interesu fudbala i ako to znači da se igra na boljim arenama pred više publike, onda da, a sa tog nekog birokratskog i političkog aspekta tu sam stvarno laik“, izjavio je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari