Trener Čukaričkog sabrao utiske posle stradanja u Genku: “Bili su bolji, svežiji, hitriji, brži, donosili bolje odluke, kaznili svaku našu grešku” 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Fudbaleri Čukaričkog su takmičenje u Ligi konferencije završili na poslednjem mestu bez osvojenog boda u šest utakmica i sa gol razlikom 2:16, a trener belo-crnih Igor Matić izjavio je posle poraza u Genku (2:0) da su rivali kaznili svaku grešku njegovog tima.

– Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čestitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi – rekao je trener Čukaričkog, koji je zbog kazne meč posmatrao sa tribina.

On smatra da Brđani nisu imali sreće ni sa timovima koje su dobili za rivale u grupi.

– Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou Lige šampiona, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi. Što bi rekao jedan moj kolega, ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu,. Kažnjavaju svaku grešku, svaki korak ako ne stanemo gde treba – mi smo u problemu. Genk je neviđeno brza ekipa, imaju fenomenalnu tranziciju – dodao je trener Čukaričkog, a zatim otkrio da postoje i pozitivne strane stradanja srpskog kluba u Ligi konferencija:

https://www.danas.rs/sport/tsc-zaokruzio-katastrofalnu-nedelju-srpskih-klubova-u-evropi-umesto-borbe-za-nokaut-fazu-backopalancani-nagazili-petardu-u-pireju/

– Dobitak je to što smo promovisali mnogo mladih igrača, I večeras smo počeli sa pet igrača ispod 20 godina, mislim da je to dobitak i pozitivna stvar, da klub ima fantastične mlade igrače koji će u budućnosti biti kvalitetniji. Velika je škola za nas sve ovo, ostaje žal za večeras, malo nam je nedostajalao da donosimo ofanzivno bolje odluke. Mnogo smo bili nemirni u organizaciji, izgubili smo dosta čistih lopti i ekipe kao Genk to kažnjavaju. Imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat, ali nismo to iskoristili.

Čukarički je ove jeseni izgubio svih osam utakmica u evropskim klupskim takmičenjima, računajući i dve u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Olimpijakosa, a uz švedski Haken i islandski Breidablik je jedina ekipa koja nije osvojila ni bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari