Trener Nenad Čanak okupio košarkaše Partizana posle odmora 1Foto: Starsport

Tokom poslednjih nekoliko nedelja košarkaški klub Partizan angažovao je čitavu jednu novu petorku za dolazeću sezonu, ali je zadržao stare takmičarske planove, o čemu je bilo govora i na današnjem početku priprema.

– Ambklicije Partizana ove sezone su da budemo konkurentni za sve trofeje u Srbiji i regionu, a da u Evrokupu doguramo što dalje – podsetio je trener osvajača poslednjeg Kupa Radivoja Koraća Nenad Čanak, posle uvodnog treninga u Sportskom centru Korn.

Zna se i s kim će se Partizan najviše “rvati” u borbi za primat na Jadranu.

– Cedevita, Crvena zvezda i Budućnost su glavni konkureniti. Nismo favoriti, ali nećemo da ostalima priznamo da su bolji dok to ne pokažu na terenu. Ne bi trebalo zaboraviti Igokeu i Mornar, lane su pokazali šta mogu.

Sportski direktor Nikola Lončar doveo je Radeta Zagorca (Betis), Markusa Pejdža (Šarlot Hornets), Alekseja Nikolića (Bamberg) i Džoka Lendejla (Sent Meris), dok su Najdžel Vilijams-Gos, Mihajlo Andrić, Kvame Von, Amida Brajma, Marko Čakarević, Đoko Šalić i Obrad Tomić otišli u suprotnom pravcu.

– Potreban nam je još jedan igrač na visokim pozicijama. Ostalo, ako se nešto pojavi u toku prelaznog roka, možda ćemo reagovati – objasnio je ovaj mladi strateg, čiji stručni štab su pojačala dva poznata i iskusna znalca.

– Drago mi je što uz sebe imam ljude kao što su Milan Minić i Sead Krdžalić, dobro poznaju ovu našu košarkašku džunglu – rekao je Čanak, koji je rad počeo bez juniorskog prvaka Evrope Marka Pecarskog (na odmoru).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari