Trener Sampdorije hteo da udari igrača 1photo: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Sampdorija je dobila lekciju na gostovanju u Torinu (3:0) u poslednjem kolu Serije A, a više od poraza, čini se, trenera ekipe iz Đenove, Roberta D Aversu zabolelo je ponašanje njegovog mladog igrača, Kristofera Askildsena.

U želji da nešto promeni u igri svog tima, naročito u manevru, kod rezultata 2:0, Roberto D Aversa je uveo mladog Norvežanina u 69. minutu, međutim Askildsen je toliko loše odigrao da ga je šef struke zamenio samo 12 minuta kasnije.

„Imao je sreću da ga nisam udario“, iznenađujuće otvoren bio je D Aversa posle meča.

Italijanski stručnjak smatra da Norvežanin može da se izbori za mesto u timu, uprkos tome što je u toku sezone zabeležio svega 11 minuta na terenu.

„Vidim da ima kvalitet, ovaj potez trebalo bi da bude signal i njemu i drugima. Mora da se poštuje dres koji nosiš i da se ostavi duša na terenu čak i kada uđeš sa klupe“, razmišljanja je trener Sampdorije.

Svestan je strateg Sampdorije da njegov tim nije zaslužio pobedu u ovom duelu.

„Oni su izašli na teren s namerom da dođu do rezultata, a mi nismo. Primili smo gol iz kontranapada posle kornera za nas, a to dovoljno govori. Oni su učinili sve da pobede, a mi smo pružili očajnu partiju. Potreban je drugačiji stavl, ovo je bio četvrti put da primamo gol u nadoknadi. Primili smo mnogo golova i moramo da preuzmemo odgovornost za to. Moramo da budemo odlučniji i da više ličimo na tim“, istakao je D Aversa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari