Trent Frejzer od Zenita dobija 500.000 dolara 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

FMP će u nastavku sezone morati da se snađe i pokuša da pronađe alternativno rešenje za odličnog američkog beka.

Kako je Danas već u ponedeljak objavio, Trent Frejzer blizu je potpisa ugovora sa ruskim Zenitom.

Ćavi Paskval, čuveni španski stručnjak na klupi ekipe iz Sankt Peterburga, u američkom beku vidi pouzdano rešenje na pozicijama jedinice i dvojke.

Da u Zenitu zaista smatraju da bi dojučeršanji bek FMP mogao da predstavlja bitno rešenje u nastavku sezone, pokazuje i saznanje Danasa da bi na godišnjem nivou trebalo da zarađuje između 400 i 500.000 dolara.

Dvadeset petogodišnji bek sa Floride, od starta sezone pružao je dobre partije, od kojih su pojedine bile impresivne, pre svega, u košgeterskom smilu.

Prosečno je beležio 20,7 poena, 6,1 asistenciju, šutirajući za tri impresivnih 45 odsto, ubacujući u proseku više od sedam šuteva sa distance.

Pamtiće se njegova partija u Baru. Mornaru je ubacio 45 poena, pogodivši čak osam trojki, šutirajući sa distance fantastičnih 61,5 odsto.

Frejzera očekuje kompetitivnija VTB liga, u kojoj bi defanzivno mogao da ima problema, s obzirom na konstituciju i fizičku snagu.

Takođe, u FMP je imao velika ovlašćenja i slobodu u igri, dok će u Zenitu konkurenciju imati u liku i delu prekaljenog Tome Ertela, kao i Denisa Zaharova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari