Američki univerzitet Ilinoj odao veliko priznanje beku FMP: Trent Frejzer "Zauvek broj 1" 1

Američki univerzitet Ilinoj odao je veliko priznanje Trentu Frejzeru, plejmejkeru FMP. U čast jedne od najboljih generacija pomenutog univerziteta, a čiji je deo bio bek tima iz Železnika, upriličena je ceremonija zbog koje je Amerikanac putovao 13 sati u jednom pravcu.

Kada je letos stigao u FMP, za američkog plejmejkera malo ko je čuo u domaćoj košarkaškoj javnosti, a retko ko je bio upoznat sa njegovom košarkaškom biografijom.

Iapk, odličnim partijama već na početku sezone, Trent Frejzer postao je igrač o kojem se priča širom regionalne ABA lige.

Da simutanke protiv Crvene zvezde ili Budućnosti nisu nepoznanica za levorukog košarkaša dokazu su bile njegove partije iz univerzitetskih dana na Ilinoju.

Za pet godina studiranja, Frejzer je postao igrač sa najviše mečeva u startnoj petorci Ilinoja (138) i minuta na terenu (4.855).

Stidentsku karijeru je završio kao peti strelac koledža iz Šampanja (1.794 poena), drugi u trojkama (310), šesti u ukradenim loptama (207), deveti u asistencijama (452), deseti u pogođenim šutevima iz igre (593).

Ono što ga je, ipak, krasilo bile su njegove partije na putu ka tituli Ilinoja na završnom turniru „Big Ten konferencije“ 2021. odnosno igre u ligaškom delu 2022.

S tim u vezi, univerzitet je organizovao ceremoniju za čitavu generaciju koja je Ilinoj podigla sa dna do samog vrha jedne od pet najboljih konferencija elitne NCAA lige.

Zbog svečanog događaja, Frejzer je putovao 13 sati avionom iz Beograda do SAD što je naročito obradovalo ljude sa Ilinoja.

Za tu priliku emitovan je trominutni film o Frejzeru, nazvan „Zauvek broj 1“, u čijoj je režiji učestvovao i Bred Andrevud, trener ekipe.

U njemu su prikazani njegovi prvi nastupi na univerzitetu pa sve do poslednjih sekvenci kada je u odlu;ujuím momentima finalnog meča ukrao loptu težine osvajanja titule.

„Ovo je moj dom. Let je bio veoma dug, ali vratiti se i videti celu halu u narandžastom i plavom je neverovatno. Osećam se pomalo staro. Malo je čudno što nisam na terenu, ali je i posebno videti sve ovo što smo uradili za pet godina, koliko je program otišao visoko. Posao koji je Bred Andervud uradio sa ovim programom je neverovatan“, rekao je Frejzer koji je već dan posle ceremonije morao opet u avion, jer ga već u petak čeka novo iskušenje je sa FMP-om u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari