Trent Frejzer blizu prelaska u Zenit 1

Američki plejmejker, Trent Frejzer, trebalo bi uskoro da potpiše ugovor sa ruskim Zenitom i tako „naplati“ odlične ovosezonske partije u FMP.

Da se nešto dešava sa američkim bekom bilo je jasno nakon što nije bio uvršten u sastav tima iz Železnika u poslednjem kolu ABA lige.

FMP je poražen u meču sa Crvenom zvezdom, a posle utakmice, Nenad Stefanović, šef struke „pantera“, nije želeo detaljnije da obrazloži razloge neigranja najboljeg igrača kluba iz Železnika.

„Kad nekoga nema, to ne komentarišem. Kažem momcima da je ovaj tim najbolji koji igra. Nije bio ni u hali i nije sposoban da igra, oko svega će se ostalog klub oglasiti na vreme“, šturo je i bezvoljno Nenad Stefanović odgovorio na pitanje u vezi sa izostankom Trenta Frejzera.

Ipak, prema saznanjima Danasa, američki bek nije igrao jer je blizu odlaska iz kluba. Njegova naredna košarkaška sredina trebalo bi da bude Zenit iz Sankt Peterburga, koji sa klupe vodi čuveni španski stručnjak Ćavi Paskval.

Dogovor dve strane je vrlo blizu; Frejzer bi trebalo da potpiše unosan finansijski ugovor, prema kojem bi godišnje zarađivao između 400 i 500.000 evra.

Dvadeset petogodišnji bek sa Floride, od starta sezone pružao je dobre partije, od kojih su pojedine bile impresivne, pre svega, u košgeterskom smilu.

Prosečno je beležio 20,7 poena, 6,1 asistenciju, šutirajući za tri impresivnih 45 odsto, ubacujući u proseku više od sedam šuteva sa distance.

Pamtiće se njegova partija u Baru. Mornaru je ubacio 45 poena, pogodivši čak osam trojki, šutirajući sa distance fantastičnih 61,5 odsto.

Frejzera očekuje kompetitivnija VTB liga, u kojoj bi defanzivno mogao da ima problema, s obzirom na konstituciju i fizičku snagu.

Takođe, u FMP je imao velika ovlašćenja i slobodu u igri, dok će u Zenitu konkurenciju imati u liku i delu prekaljenog Tome Ertela, kao i Denisa Zaharova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari