Trijumf Đokovića u Abu Dabiju 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na turniru u Abu Dabiju, pošto je danas u finalu, posle preokreta, pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 4:6, 7:5, 7:5.

Đokoviću je to četvrta titula na najjačem egzibicionom turniru, a do nje je stigao odigravši dva izuzetno kvalitetna meča, gotovo na grend slem nivou.

Kvalitetom tenisa koji je prikazao u Emiratima Novak je poslao jasnu poruku protivnicima da će u sezoni koja počinje biti veliki favorit na svi najvećim turnirima, pre svega na grend slemovima, koji će mu biti prioritet. Duel protiv Andersona trajao je duže od dva sata i ljubitelji tenisa mogli su da uživaju u izvanrednim potezima obojice igrača. Novak je u prvom setu prvi imao šansu da stekne prednost, ali nije iskoristio šansu za brejk, što je Anderson uradio u desetom gemu i poveo.

U drugom setu obojica protivnika bili su sigurni kada su servirali, sve do 12. gema, kada je Đoković konačno uspeo da napravi brejk i izbori treći set. Što se meč bližio kraju Đoković je sve više pojačavao pritisak na servis Andersona. U desetom gemu imao je tri meč lopte, koje nije iskoristio, ali ga to nije poljuljalo.

Dva gema kasnije izborio je još dve vezane meć lope i drugu je uspeo da realizuje posle fantastične razmene udaraca. S obzirom da se radi o egzibicionom turniru Đoković neće povećati bodovni saldo na ATP listi, ali će šansu da to uradi imati naredne sedmice, kada će igrati u Dohi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari