Trinkijeri: Da još više unapredimo nivo igre 1Foto: STARSPORT

Meč sa Albom praktično je bio putokaz košarkašima Partizana ka potencijalnom iznenađenju i eventualnom prolasku u Top 8 fazu Evrokupa.

U o grupi bez izrazitog favorita, crno-beli nakon trijumfa nad ekipom iz Berlina, takođe u hali „Aleksandar Nikolić“ večeras dočekuju Monako, ljubiteljima košarke veoma poznati tim koji je u prvoj fazi Evrokupa odigrao dvomeč sa Crvenom zvezdom (1-1).

Upravo na prethodnom meču, trener Andrea Trinkijeri mogao je da se uveri u celokupan ekipni benefit nakon dolaska Aleksa Renfroa, pa čak i Nikole Jankovića, iako je o njegovom konkretnom učinku još uvek rano govoriti. Potpuno podređen kolektivu, Amerikanac je omogućio italijanskom stručnjaku da daleko više kombinuje na spoljnim pozicijama: pomeri Pejdža, pa čak i Nikolića na mesto beka-šutera i tako dobije na dodatnom ubrzanju protoka lopte. Renfro je naročito dominantan u fazi tranzicije; direktno napada protivničkog rivala i pravovremeno pronalazi saigrača u najidealnijoj poziciji. Bondža Si je takođe u grupi igrača koji su automatski „profitirali“ dolaskom Trinkijerija. Momak poreklom iz Malija sa francuskim državljanstvom, istisnuo je iz startne petorke Radeta Zagorca, nametnuvši se dobrim defanzivnim rolama i šutem za tri, mahom iz ćoška. Njemu će večerašnji meč biti posebno važan i specifičan jer će se nameriti na rođenog brata Amara.

– Igrati protiv brata, za mene je uvek poseban osećaj. Do sada igrao sam protiv njega čak 12 puta, ali ovo je prvi put da se srećemo od kad sam u Partizanu. Definitivno mogu da kažem kako je fenomenalan osećaj igrati protiv članova porodice, jer su te utakmice uvek veoma, veoma, dobre – osećaj je Sija koji ima još jednog brata, takođe košarkaša.

Rezultatski, Monako je od dvomeča sa Zvezdom nastavio sa promenljivim igrama, naročito u francuskom šampionatu (8-8). U prvom meču Top 16 faze izgubili su od Albe, međutim ono što bi trebalo da bude za nauk košarkašima Partizana jeste činjenica da su crveno-bele u Beogradu bukvalno pretrčali i glatko pobedili. Monako ima čak četiri pobede u Evrokupu na gostujućem terenu; Derik Nidam, Jakuba Outara (45 odsto za tri) i DŽerald DŽouns veoma su eksplozivni i brzi bekovi koji se ne libe da napade rešavaju već u prvim sekundama. Elmedin Kikanović je svakako njihov najobučeniji igrač pod košem, gde se dobro snalazi i DŽerald DŽouns (prošle sezone odličan u Karšijaki).

– Igrali smo veoma dobro na poslednjoj utakmici Evrokupa na i želimo da tako nastavimo. Hoćemo da ostanemo na vrhu tabele i da povećamo šanse za prolazak u četvrtfinale. Biće teško, oni su sjajan tim, ali ako budemo odigrali dobru utakmicu, snažno i timski, mislim da imamo dobre šanse za pobedu. Ovaj meč je odlična šansa za nas da ponovo uživamo i da pokušamo da još jedom podignemo naš nivo igre – smatra trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

Si: Veoma su opasni

Bondža Si je odlično upoznat sa klupskim dešavanjima u Francuskoj. Prvo profesionalno iskustvo stekao je u Nansiju, a potom je nastupao za Asvel do odlaska u atinski AEK: “ Biće veoma teško igrati protiv Monaka, U timu imaju puno iskusnih igrača, sa nekima od njih sam imao priliku da igram i znam koliko opasni mogu da budu. Talentovani su, atletski veoma dobri, ali mi ćemo se dobro pripremiti za izazov koji je ispred nas. Fokusiraćemo se na sebe i na ono što mi najbolje možemo da uradimo da bismo došli do pobede“, istakao je Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari