Trinkijeri o grupnoj fazi Evrokupa: Najteža grupa 1Foto: Starsport

Partizan još uvek nije kompletirao ekipu za narednu sezonu, tačnije daleko je od željenog sastava, ali je današnjim saznanjem rivala u grupnoj fazi Evropkupa stekao predstavu o neophodnom kvalitetu za nadmetanjem sa Lokomotivom Kubanj, Ritasom, Tofašom, Limožom i Venecijom.

Da bi makar ponovili rezultat iz 2018. kada su prošli u Top 16 fazu, crno-beli će morati dobro da se pojačaju. Lokomotiva Evrokup vidi kao kvalifikaciono takmičenje za plasman u Evroligu, pogotovo nakon poslednjih odluka donešenih u Barseloni da će finalisti imati prohodnost u najelitnije takmičenje od naredne sezone.

Postoje nagoveštaji da je litvanski Ritas dobio pozamašan budžet za takmičarsku 2019/20, dok je Tofaš prošle sezone bio treći tim po kvalitetu u turskom prvenstvu, odmah iza Efesa i Fenerbahčea. Venecija je aktuelni šampion Italije i jedino se može reći da su crno-beli imali sreće prilikom svrstavanja Limoža u njihovu Grupu B.

– Izvukli smo najtežu od četiri grupe. Naši protivnici su klubovi koji imaju bogatu istoriju i veoma jake timove. Pored toga, očekuju nas i teška putovanja. Ali, ići ćemo kroz takmičenje korak po korak – računa trener Andrea Trinkijeri.

Partizan je prošle sezone došao do druge faze Evrokupa, a šansu da se plasira u četvrtfinale izbio mu je iz ruku Ritas pobedom u Beogradu. Takmičenje u Evrokupu počeće 1. oktobra, a raspored utakmica će biti naknadno objavljen. Sistem je isti kao lani: prve četiri ekipe iz grupa idu u drugu fazu, a u njoj po dve najbolje iz svake grupe će se plasirati u četvrtfinale.

Pregovori sa MVP-em izraelske

Amerikanac Kori Volden, as Hapoel Holona i MVP izraelske lige prošle sezone, u pregovorima je sa Partizanom. Voldena traže i Makabi iz Tel Aviva, najveći klub u Izraelu, kao Hapoel iz Jerusalima, ali i Armani iz Milana. Izraelci tvrde da znaju i koliko je Partizan ponudio beku – 300.000 dolara godišnje. Dolaskom u Beograd, Volden bi prvi put imao priliku da zaigra u Evrokupu posle tri sezone nastupanja u Ligi šampiona. Prošle sezone u dresu Hapoel Holona imao je učinak od 18,5 poena, 3,7 skokova i 5,1 asistencije prosečno po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari