Tristan Vukčević odlučio da igra za Srbiju, nada se da će mu se pridružiti i sin Peđe Stojakovića 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Talentovani igrač Partizana Tristan Vukčević izjavio je za Mozzart Sport da bi voleo da nastupa za reprezentaciju Srbije i da se nada da će mu se u toj odluci pridružiti i Andrej Stojaković, sin legendarnog košarkaša Predraga Stojakovića.

„Andrej je sjajan momak, nisam siguran koju reprezentaciju je odabrao jer može i za Srbiju i za Grčku, ali bi stvarno bilo prelepo da zajedno zairgamo za Srbiju. Bilo bi to poput sna. Videli smo se ovog leta, bio je u Beogradu, trenirali smo. Ostaće u Americi, bira koledže“, izjavio je 19-godišnji Vukčević.

Krilni košarkaš Partizana, koji je u Humsku stigao prošle sezone iz Real Madrida, još uvek nije debitovao za neki od nacionalnih timova, a može da bira između Španije, Italije, Grčke i Švedske, a. po svemu sudeći, izabrao je Srbiju.

Uz Jama Madara i Alena Smailagića, Tristan Vukčević je jedan od trojice košarkaša Partizana koji su ušli u konkurenciju za nagradu „Zvezda u usponu“, koju Evroliga dodeljuje najtalentovanijim igračima iz ovog takmičenja.

„Iskreno, ne obraćam pažnju na to, gledam samo ekipu, kako da pobedimo, i naravno da pomognem što više ekipi i tako napredujem. To mi je nagrada. Druge stvari me ne zanimaju“, izjavio je Vukčević za Mozzart Sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari