Trofej nošen u koferu 1

Predvođen fantastičnim srpskim triom Prlainović – Gocić – Aleksić Solnok je osvojio prvu titulu šampiona Evrope.

Mađarski prvak je do trofeja u Ligi šampiona stigao na impresivan način, bez poraza tokom čitavog takmičenja, sa samo jednim remijem u grupnoj fazi u duelu sa Olimpijakosom (5:5).

U finalnom meču protiv branioca trona dubrovačkog Juga, Solnok je slavio rezultatom 10:5 uz blistavu partiju trojice naših internacionalaca koji su postigli ukupno sedam golova – Prlainović i Aleksić po tri i Gocić jedan. Prlainović je proglašen za najboljeg igrača Fajnal siksa, koji je prethodnih dana održan u Budimpešti, a kuriozitet je da je ovim trijumfom popularni Prle postao prvi vaterpolista u istoriji koji je sa četiri različita tima (Partizan, Crvena zvezda, Pro Reko i Solnok), osvajao titulu šampiona Evrope:

– Velika čast, fantastičan podatak. Lepo je kada te nešto izdvaja od drugih, pogotovo kad je to u ovako pozitivnom kontekstu. Jedan od razloga mog prelaska iz Pro Reka u Slonok je upravo bila moja procena da ću sa Solnokom doći u priliku da se borim za titulu prvaka Evrope – uzbuđeno priča Prlainović.

Prlainović je u poslednjih sedam godina pet puta došao do evropske klupske titule i po sopstvenom priznanju ne namerava da se tu zaustavi:

– U najboljim sam igračkim godinama i bilo bi šteta to ne iskoristiti i takmičenja koja dolaze ne pretvoriti u uspehe. Ovo je najslađi period igračke karijere, o tome su mi pričali stariji igrači. Zaista uživam u vaterpolu kao nikad pre, imam motiva na pretek. Nastaviću da uživam pa dokle telo izdrži.
Sa tri gola u finalu blistao je i Milan Aleksić:

– Ova titula sa Solnokom mi podjednako znači kao ona prva koju sam sa Partizanom osvojio pre pet godina. Jako sam srećan, uživam u klubu i Solnok je svakako zaslužio ovaj pehar. Ne samo zbog ulaganja već i zbog odnosa koji ljudi u klubu prema igračima i stručnom, a i zašto ne reći da smo najbolje igrali cele sezone.

U najavi finalnog turnira Živko Gocić kao da je predvideo epilog Fajnal siksa u Budimpešti, rekavši da Prlainović u koferu sa sobom nosi pehar Lige šampiona aludirajući na njegove uspehe poslednjih godina:

– Očigledno da je Prlainović taj iks faktor koji je potreban timu koji hoće da se domogne cilja, a to je za nas bio trijumf u Ligi šampiona. Prle je jedan genijalac u vodi, dominira, ne posustaje i kad igra loše. Nema šta više da se doda, pravi šampion koji se retko rađa.

Zanimljivo je da je Gociću ovo bio prvi trijumf u Ligi šampiona, čime je kompletirao i te kako bogatu riznicu trofeja:

– U jednom intervjuu sam rekao da mi je jako žao što 2011. sa Partizanom nisam osvojio Ligu šampiona, ali izgleda da nikad nije kasno. Mnogo mi je drago što sam uspeo da se domognem i ovog trofeja, pred kraj karijere. Došao sam pre šest godina i u šampionatu Mađarske smo bili peti. Potom je došao, Mića Aleksić, pa Stefan Mitrović i ove sezone Prle. Rasli smo organizaciono i u svakom drugom smislu, sagrađen je i novi bazen, i posle šest godina došli smo do titule prvaka Evrope – zaključio je Gocić.

Rađen potpisao za Dinamo iz Moskve

Nikola Rađen potpisao je trogodišnji ugovor sa Dinamom iz Moskve. Ruski vaterpolo klub koji će naredne sezone nastupati u Kigi šampiona pojačao je svoje redove jednim od naših najboljih vaterpolista, a saradnja je ozvaničena tokom fajnal-siks turnira Lige šampiona u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari