Trojka na korak od cilja 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Prvi mečevi drugog ciklusa grupne faze Lige šampiona mogli bi da „ispišu“ imena tri učesnika šesnaestine finala ovog elitnog takmičenja, jer je toliko timova bez greške odradilo dosadašnjih 270 minuta i s eventualnom večerašnjom pobedom može na vreme da prebrine plasman u eliminacionu rundu.

Mančester junajted u A grupi, gde Bazel drži na tri koraka rastojanja, CSKA na šest, a Benfiki beži celih devet bodova i ima šansu da je ostavi na nuli, a sebe lansira u Top 16. Zvuči kao zicer, mada klub iz Lisabona ima dugu evropsku tradiciju i neretko prezimljava u LŠ, a menadžer drugoplasirane ekipe Premijer lige Žoze Murinjo ne može da računa na Pola Pogbu, Zlatana Ibrahimovića, Majkl Karika, Markosa Roha i Maruana Felainija (povrede) niti da se pohvali da njegov fudbal uživa simpatije i podršku navijača i legendi Crvenih đavola.

Pari Sen Žermen je do sada gazio konkurenciju u B grupi, a 15 datih golova i nijedna kapitulacija u prošla tri kola i posebno lakoća „nokautiranja“ protivnika dodatno su podigli lestvicu visokih očekivanja prebogatih azijskih gazdi pariskog kluba. U takvim okolnostima, Anderleht može samo da se nada da će Parižani biti milostiviji nego u Briselu, gde su spakovali četiri komada prvaku Belgije.

Barselona za sada odlično gura i u D grupi LŠ i u Primeri i logično su veliki favorit protiv neprepoznatljivo lošeg Olimpijakosa. Situacija je najzamršenija u C grupi, gde Čelsi i Roma igraju derbi večeri. Em tim iz Londona ima samo dva boda više od Rome (7/5), em su Ostrvljani i Rimljani pre dve nedelje podelili plen u spektakularnom meču u Londonu (3:3).

Liga šampiona – 4. kolo

utorak

Grupa A

Bazel – CSKA Moskva, Mančester junajted – Benfika

TABELA: Junajted 9, Bazel 6, CSKA 3, Benfika 0.

Grupa B

Pari Sen Žermen – Anderleht, Seltik – Bajern

TABELA: PSŽ 9, Bajern 6, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Atletiko – Karabag, Roma – Čelsi

TABELA: Čelsi 7, Roma 5, Atletiko 2, Karabag 1.

Grupa D

Sporting – Juventus, Olimpijakos – Barselona

TABELA: Barselona 9, Juventus 6, Sporting 3, Olimpijakos 0.

Mažić sudi u Bazelu

Milorad Mažić će ponovo duvati u pištaljku u Ligi šampiona. Najbolji srpski sudija i njegovi standardni pomoćnici dobili su zadatak da drže stvari pod kontrolom na utakmici A grupe u Moskvi, između CSKA i Bazela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari