Trostruka pobeda Petruševa 1Foto: Starsport

Mladi košarkaš Mege Filip Petrušev proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača ABA lige.

U trci za MVP nagradu sakupio je čak 58 odsto glasova, a u glasanju su učestvovali treneri svih ekipa, novinari i navijači, a Petrušev je pobedio i u sva tri glasanja pojedinačno. Petrušev je imao i najveći prosečni indeks korisnosti 27,95. Drugo mesto zauzeo je Jaka Blažič, bek Cedevita Olimpije, dok je treći bio Džordan Lojd iz Crvene zvezde.

Debitant u ABA ligi dobitnik je i prve dodeljene nagrade za najboljeg strelca, davao je u proseku 23,7 poena po utakmici, 6,5 više  od drugoplairanog Jake Blažiča.

ABA liga je ove sezone prvi put dodelila i nagradu za najboljeg strelca, a Petrušev je i u tom segmentu bio daleko ispred konkurencije sa prosekom od 23,7 poena, čak 6,5 više od najbližeg pratioca Jake Blažiča.

Još ubedljivije Petrušev je pobedio u glasanju trenera, novinara i navijača za najboljeg mladog igrača, dobio je čak 66,5 odsto glasova. Drugoplasirani je bio Roko Prkačin iz Cibone, a na trećem mestu Dalibor Ilić, član Igokee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari