TSC posle preokreta poražen od Frajburga 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri TSC poraženi su večeras na svom terenu od Frajburga sa 3:1, u meču trećeg kola Grupe A Lige Evropa.

Poveo je TSC golom Nemanje Petrovića u 13. minutu, da bi preokret i pobedu Frajburgu doneo golovima Vićenco Grifo u 49. iz penala, 59. i 73. minutu.

U istoj grupi, Olimpijakos je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 2:1.

Vest Hem i Frajburg imaju po šest bodova, Olimpijakos četiri, a TSC jedan bod.

U narednom kolu, TSC će gostovati Frajburgu, dok će Vest Hem dočekati Olimpijakos.

TSC je u 13. minutu iskoristio prvu šansu na meču i stigao do vođstva. Jovanović je sa desne strane prosledio loptu u šesnaesterac, na nju je natrčao Nemanja Petrović i odmerenim udarcem pogodio pod prečku.

U 20. minutu Frajburg je imao veliku priliku za izjednačenje. Nakon centaršuta sa desne strane, Šalaj je na drugoj stativi glavom šutirao u nebranjenu mrežu, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Noa Bajshaupt je u 29. minutu oprobao udarac za oko 20 metara, ali je golman TSC-a Ilić dobro reagovao.

Frajburg je uspeo u 37. minutu preko Lukasa Helera da stigne do izjednačenja, ali je taj gol posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda.

Ginter je u 45. minutu propustio priliku za Frajburg. Posle secntaršuta sa desne strane, ostao je sam na drugoj stativi, šutirao u dalji ugao, ali je lopta otišla pored gola.

U 49. minutu posle kornera Jovanović je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Agajev je dosudio penal za Frajburg. Odgovornost je preuzeo Vićenco Grifo i snažnim udarcem doneo izjednačenje nemačkoj ekipi.

Tri minuta kasnije, Grifo je ponovo bio u šansi ali je iskosa sa leve strane šutirao preko gola.

Potpuni rezultatski preokret Frajburgu je doneo svojim drugim golom Grifo u 59. minutu. On je dobro izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, golman Ilić je slabije reagovao i lopta je završila u mreži.

Samo dva minuta kasnije TSC je mogao da stigne do izjednačenja, ali je Đakovac pogodio spoljni deo mreže.

Svojim trećim golom na meču Vićenco Grifo je u 73. minutu doneo prednost Frajburgu od 3:1. Nakon centaršuta sa desne strane okliznuo se Cvetković, lopta je stigla do Grifa koji je neometan rutinski zatresao mrežu.

Do kraja meča, Frajburg je kontrolisao dešavanja na teren i bez većih poteškoća priveo meč kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari